Hur vi firar vår jul i år

Fjärde advent.. tänk på det för en liten stund. Det betyder att den sista söndagen före jul snart är till ända och julen står verkligen runt hörnet och väntar. Att det inte blir en riktigt likadan jul i år är ganska solklart för oss här i Sverige men går det att göra något för att fira den så bra som möjligt? Så här kommer vi att göra och som jag ser det så skiljer det inte sig alltför mycket alls mot tidigare jular.. det känns nästan bara som att vi gör den ännu bättre!

I vardagsrummet står vår fina gråtomte från Nittsjö keramik. Den är handgjord och finns bara i ett exemplar. Den är skapad av restglasyr när de skapar andra keramikföremål, så den är återvunnen kan man ju säga. Den här tror jag att den kommer få stå framme året runt som vår lilla hustomte, för det är ju ingen jultomte faktiskt.

Men tillbaka till julfirandet. Vi i vår familj har ju umgåtts hela tiden och vi kommer fortsätta så. Det blir vi två, våra barn med respektive, lilla William, mina föräldrar och min lillebror, i lite olika konstellationer genom julhelgen.

På julaftonsmorgonen träffas några av oss hemma hos mina föräldrar och äter grötfrukost, och dagen till ära har vi skapat en ny tradition genom att mamma och jag var och köpte en helt ny julservis med svenska klassiska motiv så där det äts julmiddag får man använda den om man vill förstås. Det blir en Hållén-tradition som jag hoppas att mina barn vill fortsätta med sedan också. Min lillebror är autistisk och väntar på tomten redan från den stund han vaknar så vi hoppas att jultomten hinner med att besöka oss efter frukost. Vi garanterar en stor skål med gröt som tack ❤️

När Kalle Anka startar på TV på eftermiddagen så har vi alla samlats hemma hos oss. Efter Kalle så hjälps vi alla åt att duka fram, göra den sista maten och sen äter vi en härlig julmiddag. När julmaten är uppäten så diskar vi, dukar undan och gör i ordning Ris á la Malta med filéade apelsinklyftor i och tar fram skålar osv.. så får det stå och vänta medan vi spelar julklapps-spel. När alla fått sin julklapp så sjunker vi ner vid bordet och äter dessert.

Juldagen innehåller än så länge inga planer alls. Vi hade önskat att träffa Mickes bror med familj men pandemin sätter käppar i hjulet för dom planerna, så i år blir det lite tomt med umgänge.