Hjälp H&M och tjäna pengar!

H&M har utlyst en klädinsamlingsdag den 17 april. Alla som lämnar in gamla textilier i någon av klädjättens butiker får då dubbla värdecheckar á 50 kronor, per inlämnad påse. Passa på att rensa ut slitna plagg, omaka strumpor och gamla lakan!

kladinsamlingsdag-700x457

Det går ofta åt mycket kemikalier för att tillverka nya textilier, vilket sliter på miljön. I Sverige slänger vi ungefär åtta kilo textilier per person och år, men så mycket som 95 procent av det som hamnar i soporna skulle kunna återanvändas eller återvinnas.

– Vi hoppas att textilåtervinning ska bli lika naturligt som att panta burkar. Då kommer förhoppningsvis vår långsiktiga ambition om att återanvända och återvinna alla textilfibrer till nya fibrer bli möjligt i framtiden, säger Henrik Lampa, ansvarig för miljöfrågor på H&M:s hållbarhetsavdelning i ett pressmeddelande.

H&M har därför utlyst den 17 april till klädinsamlingsdag och vill uppmuntra sina kunder att lämna in gamla textilier. Alla som kommer in och lämnar plagg i någon av klädjättens butiker på fredag får dubbla värdecheckar á 50 kronor för varje inlämnad påse, max fyra per person. Värdecheckarna kan användas vid nästa köp för över 300 kronor. Klädjätten hoppas få in fem ton textilier under klädinsamlingsdagen.

– Det måste inte vara kläder, går bra med alla typer av textilier oavsett varumärke och skick, säger Marie Rosenlind, PR- och kommunikationsansvarig H&M Sverige.

Bra för miljön och bra för plånboken, vilken win-win!
Jag kommer garanterat att passa på att tömma lite omaka strumpor, trasiga toppar och annat skoj.

( Texten lånad ifrån Damernas världs hemsida )

14 april, 2015

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  Catta

  15 april, 2015

  Vilken toppengrej att sprida info om, hurra för återvinning!!
  Har nyss skänkt en massa barnkläder till en syriansk flyktingfamilj, känns fint, och en del hamnade i klädinsamlingscontainern. Slänga rakt i soporna skulle jag aaaldrig göra, annat än gamla underkläder..

  Kram på dig!
  Catta

 2. Svara

  Home2tiny

  15 april, 2015

  Jag skänker alltid mina kläder till någon insamling, hemskt att slänga kläder som är hela och rena. Bra initiativ av HM och en vinst för oss alla. Kramisar Tina

 3. Svara

  Camilla

  18 april, 2015

  Bra initiativ, särskilt för att få in kläder som inte går att använda mer men där materialet kan återvinnas…

LEAVE A COMMENT