Hej Juli och semestern som “försvann”
Inlägget innehåller reklamlänkar till Cervera, Miinto och Afound

Hej hej allesammans! Juli har anlänt och nu är det sommar på riktigt. Härligt!! Något som är lite mindre härligt är att nu när Norge öppnar sina gränser och Micke snart är fullt vaccinerad så innebär det slut på “corona-permission” och tillbaka till Norge och jobba. Detta gör att vår gemensamma semester inte blir av i år, men det är bara att gilla läget.

Här hemma blommar det för fullt överallt. Jag lovar att visa er lite bilder på hur trädgården ser ut just nu, det kommer inom kort :). Potatisen kan vi äntligen skörda till helgen, och på bilden ovan kan ni se våra senaste tillskott. Vi har satt fyra stycken hallonbuskar i en pallkrage. Åh vad jag längtar tills de ger oss bär!! Vårt plommonträd som vi satte förra sommaren är helt överöst av plommon så de kommer vi kunna njuta av lite längre fram i sommar. Vi har även sparris som kommer upp ordentligt, rabarber på två ställen, vinbärsbuskar, krusbärsbuskar och smultron som växer överallt så det är nästan omöjligt att klippa gräsmattan runt kanterna av trädgården :-). Våra två äppelträd ser också ut att ge oss rejält med äpplen i år och i växthuset dignar det av tomater och jordgubbar. Paprikor och chili är på väg att börja komma och de vackra dahliorna börjar slå ut och igår såg jag den första knoppen på den gigantiska dahlian Cafe au lait så gissa om jag längtar efter att få se den i full blom!!

Nere vid växthuset har jag byggt ihop tre nya pallkragar av spillvirke som blev över när vi lade tak på uterummet. Jag har sen målat virket med svart slamfärg och nu i helgen ska jag plantera ner lite morötter, rädisor, bladsallad och annat som kan tänkas hinna mogna mot sensommaren.

Hade någon frågat mig för kanske fem år sen så hade jag aldrig tänkt tanken att flytta tillbaka ut på landet, då ville jag bo i nyrenoverat och toppfräscht inne i stan och nu känner jag att även om det finns mycket jag vill piffa upp hemma så känner jag ett helt annat lugn i kroppen. Jag är nöjd om jag får ha ytterdörren öppen och höra träden och fåglarna, och att gå runt i trädgården och se saker växa, att snickra, måla.. det ger mig en helt ny och skön tillfredsställelse.

Men nu är det juli månad hörrni.. min man och jag har utmanat oss själva att komma igång med lite sundare vanor så en promenad varje dag ska göras, oavsett hur trötta vi är, oavsett om vi säger att vi inte har tid osv… vi har nyss börjat men efter fyra dagar känns det skönt att vi kommer ut en sväng varje dag. Utmaningen blir nog när vi ska göra det på varsitt håll och med varsina utmaningar.. jag tycker det är lite otäckt med mörkret på kvällarna och Micke jobbar ju väldigt långa dagar när han är i Norge, men vi har lovat att göra allt för att hålla i det här nu. Jag kan bara säga att göra en hysterektomi och kastas in i klimakteriet med rungande hormoner som flaxar runt som surrande getingar i kroppen var inte till någon fördel för vikten.. usch usch usch!!

Men nåväl. I morgon har jag semester för en dag och då ska jag minsann sätta mig i solen och dricka te ur min absoluta favoritkopp och sen tror jag att jag svingar på mig en sommarklänning (skulle gärna ha den här och den här i min garderob också) och mina nya fina tofflor för vi ska till grannstaden på lite ärenden och förhoppningsvis en myslunch tillsammans.

På återseende!