När häckplantorna tog plats i trädgården
Detta är ett sponsrat reklaminlägg av Plantinavia

Om ni minns så skrev jag tidigt i februari om att det börjar bli dags att fundera på hur trädgården ska se ut i vår och sommar. För oss som har tagit bort allt gräs och alla rabatter till förmån för trä och sten vill ha det så underhållsfritt som möjligt. När Plantinavia ville hjälpa till och låta oss plantera formklippta idegranar så blev jag jätteglad, för de gör sig jättebra i våra stora betongkrukor.

Idegranen passar väldigt bra för att åstakomma en tät fyrkantig vintergrön häck med ett regelbundet utseende.  Det är inte för inte som denna gran även är känd som kungen av häckar. En stor fördel för idegranen är att, till skillnad från till exempel barrträd, kan den placeras under andra träd utan problem.

Idegranen är nästan fri från underhåll. När du planterar idegranen är det väldigt viktigt att se till att jorden är väldränerad. När rötterna står förlänge i vatten kommer idegranen anta en orange färg och till slut dö om inga åtgärder vidtas. Så se till att ha en väldränerad jord. Det räcker att gödsla idegranen en gång per år,  Gör så på stammen och det kommer ge dig ett lyft för hela växtsäsongen.

//Plantinavia.se

Dessa idegranar passar utmärkt i våra krukor, de är rustika, maffiga och lättskötta och det passar mig bra :-).