Going back to my roots

Idag när jag satt och tittade på Google Maps för att försöka utröna om vårt nya hus ligger i detaljplanerat område eller i sammanhållen bebyggelse då vi planerar att bygga ett uterum på befintligt trädäck.. då såg jag något ganska roligt.

Jag kommer verkligen flytta tillbaka till mina rötter.. låt mig förklara de vita pilarnas betydelse.

Måtteby (nedre höger i bild)
Här är min pappa född och bodde i många år. Huset som pappa bodde i står kvar men är tyvärr ganska öde nuförtiden.

Frösthult (nedre höger i bild)
Här är jag född och vi bodde här från det att jag föddes tills att jag var 8 år gammal. Här har jag gjort många bus och kan faktiskt minnas en hel del varma minnen därifrån.

Siggesta (övre vänster i bild)
Hit flyttade vi när jag var 8 år gammal. Vi bodde i ett radhus som min morfar byggt alldeles själv. Dit flyttade även min moster, morbror och mina kusiner som tidigare bodde i norra Norge. I närmaste grannhuset bodde min äldsta och närmaste vän Veronica, som jag umgås med än i dag. Den här tiden i livet minns jag med stor värme. Såå mycket roligt vi gjort här. Det tror jag att jag nästan måste ägna ett helt inlägg åt.

Tibble (övre vänster i bild)
Hit flyttade vi ifrån Siggesta när jag fyllt 15 år. Vi bodde i ett gigantiskt hus som hette Norrgården. Än idag kan mamma ondgöra sig över alla fönster som skulle tvättas. Själv minns jag mest huset som att det var stort och fint, men jag var inte så jättemycket hemma egentligen då jag precis träffat Micke så jag var mest inne i Enköping hemma hos honom.

Gästre (mitten höger i bild)
Här är min mamma uppvuxen. Min morfar hade butik där, min mormors bror drev plåtslageri och min mammas flicknamn Gestberg är en direkt koppling till byn Gestre, som den hette tidigare. Här finns verkligen mina rötter sedan långt tillbaka, och mina föräldrar flyttade tillbaka hit 1996 och bor kvar där än idag.

Stav (mitten vänster i bild)
Efter att jag hängt inne i Enköping några år och bott i lägenhet med Micke så blev vi gravida med Denise och ville tillbaka ut på landet. Vi hyrde då ett litet urgulligt torp där vi spenderade några härliga år tillsammans. Lite kul är att idag har min kusin köpt hela den gården, så jag måste snart hälsa på och se det lilla torpet igen :-).

Simtuna Heby (höger längst upp i bild)
Ja, efter att vi flyttade tillbaka in till Enköping 1993 och bott där sedan dess så flyttar vi nu alltså tillbaka ut på landet, alldeles i samma trakter som hela min familj kommer ifrån och i mångt och mycket bor kvar än idag.

Lite kul kuriosa så här på en låååångfredag. Men nu.. dags att åka och handla fler flyttkartonger.. det finns mer saker än vad jag trodde när man börjar packa :-). Exakt NU så är det exakt 7 dagar kvar innan vi får nycklarna i handen!! Tjooohooo!!