Flightright hjälper dig om flyget är försenat

Inlägget är ett samarbete med Flightright

Har du någon gång drabbats av försenade flyg eller till och med inställda avgångar, och funderat på vad du ska göra då? Om flyget är försenat någon timme på grund av olika anledningar så får vi resenärer förmodligen finna oss i det, men ibland händer det större saker såsom tekniska fel på flygplanet, personalen blir sjuk eller liknande, och då behöver vi resenärer få hjälp för det är inte alltid så lätt att veta var man ska vända sig, vem ska man fråga och tyvärr så är det inte alltid så lätt att kämpa för sin rätt. Flightright vill gärna hjälpa till så att du får den hjälp som behövs.

Vad är Flightright och hur går det till?

Flightright är ett företag som erbjuder resenärer att sköta hanteringen av processen med att kräva kompensation vid förseningar eller inställda flyg. Om ditt flyg är mer än tre timmar försenat eller helt inställt så går du in på Flightrights hemsida och uppger alla uppgifter och sedan kan du lugnt invänta besked om du är berättigad till ersättning eller inte. Om Flightright får igenom ärendet och du är berättigad till ersättning så tar de ut ett arvode på 29,75% inklusive moms som räknas bort ifrån den ersättning som betalas ut till dig som resenär. Om Flightright inte får igenom ärendet så kostar det ingenting för dig som resenär.

Nedanstående checklista finns att se hos Flightright och den ger en snabb fingervisning om du har rätt till kompensation:

  • Du anländer till slutdestinationen med mer än 3 timmars försening.
  • Du har checkat in i tid (i allmänhet senast 45 minuter innan avgång).
  • Flygstörningen skedde inom de senaste 10 åren.
  • Flygbolaget är ansvarigt för förseningen (dvs. tekniska problem eller sjuk besättning).
  • Flyget lyfte inom EU (gäller för alla flygbolag) eller landade inom EU (förbehållet att flygbolaget har sitt säte i ett EU-land).
  • Flygbolaget redan har givit dig mat, förfriskningar eller resekuponger. Detta har ingen påverkan på ditt ersättningskrav.

När jag flög till Chicago med mitt jobb så blev vi kraftigt försenade och om jag hade vetat om att Flightright fanns så hade jag aldrig lagt ner all den möda jag gjorde på att skicka in dokument, fylla i krångliga formulär och så vidare. Nu fick jag ersättning till slut ändå, men jag hade gärna sluppit allt jobb som det medförde. Och med det sagt så vill jag bara rekommendera dig att ge dig ut och resa, på det sätt som passar just dig bäst. Läs gärna min reseguide och vem vet, kanske hittar du ett nytt ställe du inte har varit på!