Ett härligt 70-årsfirande

I går fyllde min kära moster Kristina hela 70 år. Jag är uppväxt väldigt nära min moster, när vi var mindre så bodde vi i samma radhus så jag och mina kusiner kunde springa till varandra genom källargången. Vår mormor och morfar bodde i samma radhus också så när jag var less på mamma och pappa kunde jag smita i pyjamas genom källaren till mormor och morfar :-). När jag tänker tillbaka på den tiden så blir jag alldeles varm i kroppen, jag har haft förmånen att ha en mycket lycklig barndom med en stor familj som ofta umgicks och tog hand om varandra.

Min moster gifte sig med en norrman så många av julloven och sommarloven när jag var riktigt liten spenderades i Tromsö i nordligaste Norge, där vi kunde åka pulka från mina kusiners sovrumsfönster på grund av snödrivorna, vi åt alltid nyfångad torsk och för mig var det som en dröm att komma till Norge för där fick man äta jordgubbssylt och nutella på frukostmackan :-).

Och.. min moster bakar de allra godaste norska lefsorna man kan tänka sig.

Tillbaka till firandet. Jag, Denise och William åkte tillsammans med mina föräldrar för att fira. Min moster och morbror bor bara ett par kilometer från oss men vi var lata och tog bilen :-). Vi kom först, men sen ramlade det in ett helt gäng med släktingar. Jag har fyra kusiner med respektive och totalt 12 barn så det var fullt hus.

Det serverades kallskuret med massor av smarriga tillbehör till. Till dessert hade Nina Hermansen bakat en helt gudomlig wienerbrödstårta som ni bara måste testa. Nina är gift med min kusin Tony så det är inte fy skam att hamna på samma kalas som en proffsbagare :-)

Min moster Kristina är en enkel tjej som sällan önskar sig något men nu hade hon önskat sig berlocker till ett berlock-armband som hon har, så vi i familjen Hållén gick ihop och köpte en jättefin månadsstensberlock från Thomas Sabo. Sen hade mamma tagit med sig en ovanlig sorts pelargon och jag hade framkallat en tavla, som turligt nog blev väldigt uppskattad. Om du inte vet vad du ska ta med som present så passa på att beställa en framkallad bild från min shop, tavlor funkar alltid som presenter :-)

Stort stort TACK för ett mycket trevligt firande. Det var så jättemysigt att träffa familj, släkt och vänner.