Ett besök på plantskolan i ösregnet

I dag hade jag tänkt hälsa på en vän, men jag vaknade med en arm som gjorde mer ont än vanligt och en mage som bråkade med mig så jag valde tyvärr att inte ringa och säga att “jag kommer” utan stannade kvar hemma för att vila. Ungefär en timme innan Härnevi plantskola skulle till att stänga fick jag ett ryck att jag ville åka en sväng och se vad som fanns för skoj :-)

De har jättefina inredningsprodukter i deras lilla inredningsbod. Jag gillade verkligen de handgjorda metallblommorna och ångrar nu att jag inte köpte med en hem.. men det tar ju bara typ 10 minuter att åka dit så jag kan ju hälsa på igen :-)

I deras stora trädgård finns det något för alla, både stora och små. Medan mamma och pappa handlar kan barnen leka i leklandet. Och blommor, träd, buskar.. allt finns det massor av.

Just den här busktomaten, Totem, fick följa med hem till oss och har flyttat in i växthuset.

De har ett stort tält med utomhuskrukor, vattenkannor, dekorationer och vidare.. och såna här otroligt fina fågelbad. Min arm sa blankt NEEEEEJ till att bära ett sånt till bilen, så det ska nog få flytta hem när Micke kommer hem igen. Vi har ju jättemycket fåglar i trädgården så det vore kul att se dem bada i värmen :-)

Växter i trädgården, kan man få för mycket av det?! Jag är ingen fan av snittrosor i vas, men buskrosor i trädgården skulle jag kunna ha precis överallt. De är så otroligt fina!!

Som ni ser så landade det några nya plantor i skottkärran som jag lyckades släpa ner till växthuset i ösregnet. Nu är det odlat i alla pallkragar, växthuset städat och fyllt med både det ena och det andra.. men mer om det i nästa inlägg. Då ska ni få se exakt vad vi har i våra odlingar och vilka planer jag har för framtida odlingar.

Och nu har kroppen sagt stopp så nu parkerar jag i soffan och lyssnar på regnet, slötittar på matprogram på TV med tända ljus, en stor kopp te och en tjock pläd. Snart får jag sällskap av sonen då vi båda är övergivna idag.. Micke är ju i Stavanger och Nathalié är på festligheter med kollegor.

Ha en underbar lördagkväll. Pussåkram