Energi blir mitt ledord för 2019

Något jag har saknat under hela 2018 är energi. Det har funnits så mycket jag har velat göra, men någon energi att ta tag i saker har inte funnits.

Så 2019 har jag bestämt att mitt ledord ska få bli just ENERGI.

Man kan prata om nyårslöften och nu ska jag börja träna, börja äta nyttigare, umgås mer med nära och kära, börja läsa böcker, ta tag i en fotoutmaning osv osv.. men jag tänker inte gå ut för hårt eller visa mig stursk och sen falla platt som en pannkaka två veckor in på nya året.

Kroppen säger stopp!

Men.. min kropp säger åt mig på skarpen att jag måste börja röra på mig så jag blir starkare och får mer ork. Det handlar inte längre om att bli smalare och mer fast i hullet, utan jag närmar mig den där magiska 50-årsgränsen och jag behöver orka jobba, klara av vardagen och som en bonus även orka vara ute i naturen som jag tycker så mycket om.

Jag känner också att jag har dålig ork och behöver äta mer eftertänksamt. Jag säger inte att jag måste äta nyttigare eller utesluta något, men jag behöver nog planera lite bättre så jag får i mig bättre energi i det jag äter.

Jag vill, jag vill, jag vill

Jag har en hel del saker jag vill göra, inte bara i år utan fler år framöver, och känner att just energi är något jag behöver hitta.

Några små mål har jag förstås skapat för 2019, och jag kommer säkerligen att skriva om dem här i bloggen, men jag ska försöka pränta ner dem på ett sätt som gör det genomförbart först, och sätta några delmål på vägen. Detta innefattar egentligen allt, både kost, motion, jobb, fotograferande, sociala medier, familj, vänner, resor.. ja, allt som både ger och tar energi.

Ni är varmt välkomna att följa min vardag här i bloggen även framöver, och jag hoppas ni kommer att märka att jag får mer och mer energi :-)

RELATED POSTS

10 Comments

 1. Svara

  Zilia Ving

  5 januari, 2019

  Vilka bra nyårslöften!! Och du tar så fina bilder. :) Är du utbildad fotograf eller självlärd?

  • Svara

   Ulrica

   6 januari, 2019

   Tack snälla du! Och stort tack för komplimangen om mina bilder <3. Jag är både utbildad och självlärd. Jag har inte gått någon längre fotoskola, men ett antal workshops och kortare utbildningar och sen är jag riktig fototeknik-nörd så jag plöjer både bloggar, Youtube och annat hela tiden.

 2. Svara

  Emmi - explorista.se

  6 januari, 2019

  Energi låter som ett bra ord! Det är lite samma som mitt “balans”, att hitta en bra fördelning mellan jobb, träning, blogg och resten av livet. Önskar dig ett härligt 2019!

  • Svara

   Ulrica

   6 januari, 2019

   Balans är också ett riktigt bra ord. 2018 hade jag “Harmoni” som ord, men jag kan inte riktigt säga att jag hamnade i total harmoni under året. Vi bestämmer här och nu att 2019 blir vårt balanserade år med massor av energi. Kram

 3. Svara

  Anette

  6 januari, 2019

  Åh ENERGI – det hoppas jag också få mer av under 2019. Har totalt tappat det sedan vi flyttade “tillbaka hem” :(
  Jobbet har tagit alldeles för mycket energi (och framförallt det bra humöret) från mig. Ska bli så skönt att byta tillbaka till ett kontorsjobb igen nu i februari, med fasta arbetstider, rutiner framförallt, som går att kombinera med det privatliv som jag och min sambo vill ha. Och att kunna ge hundarna mer rutiner ska också bli skönt, en stor sten som släpper från min axlar i och med det.
  Vi – jag och sambon – har också tagit beslut om att vi (istället för nyårslöfte) ska sätta små månadsmål för oss båda, gemensamt. Antingen att prova något nytt, eller att göra en aktivitet tillsammans eller sådär. Nånting som vårdar vår vänskap och vårt förhållande.

  Två av “målen” har vi redan bestämt. Nu i januari ska vi spendera en helg i Prag (hans favorit av europeiska städer) och i maj blir det en kortvecka i min favoritstad London :)

  Kram på dej!
  <3

  • Svara

   Ulrica

   6 januari, 2019

   Ja, jag har förstått att något hände när jag såg att flera gratulerade dig till nytt jobb. Så himla tråkigt att det blev som det blev. Jag är så glad att du kunde sadla om och gå tillbaka till “kontorstider” för att hitta tillbaka till energi och välmående <3. Era nyårslöften tycker jag låter helt perfekta! Vi hittade efter 30 års samboliv ett gemensamt intresse i att vara i naturen, campa med husvagnen och åka skidor. Det är vår gemensamma nämnare men även jag skulle gärna göra fler saker tillsammans :). Prag är en stad som vi båda skulle vilja åka till så det ska jag nog titta närmare på. Stor KRAM <3

 4. Svara

  Tina ME

  6 januari, 2019

  Ja, det där med energin… vart tog den vägen. Jag ska försöka hitta den igen med hjälp av Yinyoga. Har köpt en bok och en app av Magdalena Mecweld som jag testade för första gången idag. Om du inte redan har provat så kanske det kan vara något. Vi hörs om dejt och gärna i januari som du föreslog om det funkar? Varm kram //Tina

  • Svara

   Ulrica

   6 januari, 2019

   Yinyoga.. ja, det kanske jag ska titta närmare på :). I morgon är det jobbdags och jag har medvetet försökt att inte titta i kalendern ännu, utan försökt njuta av ledigheten, men i morgon är det dags att börja planera dagarna igen så jag hör av mig då <3. Stora kramen

 5. Svara

  Lena - gott för själen

  9 januari, 2019

  Sååå seeeegt att inte ha energi. Värdelöst! Hoppas du återfinner den snart!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   14 januari, 2019

   Tack för omtanken <3

LEAVE A COMMENT