Energi  blir mitt ledord för 2019

Något jag har saknat under hela 2018 är energi. Det har funnits så mycket jag har velat göra, men någon energi att ta tag i saker har inte funnits.

Så 2019 har jag bestämt att mitt ledord ska få bli just ENERGI.

Man kan prata om nyårslöften och nu ska jag börja träna, börja äta nyttigare, umgås mer med nära och kära, börja läsa böcker, ta tag i en fotoutmaning osv osv.. men jag tänker inte gå ut för hårt eller visa mig stursk och sen falla platt som en pannkaka två veckor in på nya året.

Kroppen säger stopp!

Men.. min kropp säger åt mig på skarpen att jag måste börja röra på mig så jag blir starkare och får mer ork. Det handlar inte längre om att bli smalare och mer fast i hullet, utan jag närmar mig den där magiska 50-årsgränsen och jag behöver orka jobba, klara av vardagen och som en bonus även orka vara ute i naturen som jag tycker så mycket om.

Jag känner också att jag har dålig ork och behöver äta mer eftertänksamt. Jag säger inte att jag måste äta nyttigare eller utesluta något, men jag behöver nog planera lite bättre så jag får i mig bättre energi i det jag äter.

Jag vill, jag vill, jag vill

Jag har en hel del saker jag vill göra, inte bara i år utan fler år framöver, och känner att just energi är något jag behöver hitta.

Några små mål har jag förstås skapat för 2019, och jag kommer säkerligen att skriva om dem här i bloggen, men jag ska försöka pränta ner dem på ett sätt som gör det genomförbart först, och sätta några delmål på vägen. Detta innefattar egentligen allt, både kost, motion, jobb, fotograferande, sociala medier, familj, vänner, resor.. ja, allt som både ger och tar energi.

Ni är varmt välkomna att följa min vardag här i bloggen även framöver, och jag hoppas ni kommer att märka att jag får mer och mer energi :-)