En utflykt till Ängsö fisk

Mittemellan Enköping och Västerås ligger Ängsö, och längst ut vid vattnet ligger Ängsö fisk och café och det är ett mysigt utflyktsmål som jag vill tipsa om. Idag bjöd vi svärmor och deras Alfons på lunch. Alfons passade på att bada flera gånger i värmen.

 

 

 

Per har av eget intresse alltid försökt utvecklat fiskemetoder och hantering för att ingen undermålig fisk ska ta skada. Senaste åren har Per nått målet särskilt med skonsam hantering, nu uppnås 100 % överlevnad av undermålig fisk, särskilt gös som är extra känslig.
Även mycket samarbete med Fiskeriverket under många år med olika projekt, med hjälp utav det kunna få en långsiktig förvaltnings plan för Mälarens fiskbestånd.
Den 1 Juli 2012 höjdes minima måttet på gös till 45 cm i Mälaren. Det gynnar gösens reproduktion vilket gör att beståndet kommer att öka, det gynnar yrkesfisket men även fritidsfisket och turismen kommer att gynnas av det.
Gösen som är Västmanlands landskapsfisk är den viktigaste arten i sjön därefter kommer Ål, Gädda, Abborre, Siklöja, Brax samt ett antal karparter, totalt finns drygt 30 arter i Mälaren. Källa: www.angsofisk.se

 

 

 

 

 

Fiskarfruns Café öppnades 2011.Det har tidigare varit bostadshus till Fiskarfamiljen, men är numera ett litet mysigt Cafe´.Du beställer mat eller fika i köket.Finns sittplatser inne ett 40-tal och ute i trädgården ett 150 tal platser. Årets Nyhet 2017 är den lilla glassboden där du kan köpa glass i våffla eller pinnglass. Källa: www.angsofisk.se

Igår, när vi fick uppleva en äkta Svensk sommardag, så bjöd vi med svärmor och deras hund Alfons på en liten utflykt till Ängsö Fisk. Vi strosade vid vattnet, Alfons badade, vi åt lunch och fikade gott. En riktigt bra fredag.

Jag rekommenderar varmt en heldag ute på Ängsö. Du kan besöka Ängsö slott, ta en promenad i den härliga naturen, äta lunch vid Ängsö fisk. Är det sommarvärme så finns det flera olika badplatser att välja på.