En tisdag i storstan

150721_hus30_DSCF0528

 

150721_hus30_DSCF0531

 

150721_hus30_DSCF0532

 

150721_hus30_DSCF0533

 

150721_hus30_DSCF0534

 Penne med tärnad kycklingfilé i gräddig kantarellsås, grönsaker och riven parmesan

150721_hus30_DSCF0539

Så kom tisdagen och vi åt frukost i ett mycket soligt Trosa innan vi susade iväg mot gamla stan i Stockholm. Vi hittade parkering på Blasieholmen så vi fick en trevlig promenad längs vattnet, förbi slottet, och upp i gamla stan. Där gick vi i många olika gränder upp och ner och fram och tillbaka innan vi lunchade på restaurang Sallys. Maten var jättesmaskig men personalen verkade extremt stressade och när vi bad att få byta bord då det blåste iskallt ifrån en takfläkt så sa dom först att dom inte hade något bord för tre personer fast det fanns flera lediga bord för fyra.. ska man inte kunna få ett sånt då?! Vi fick det till sist och det slamrades och sprangs fram och tillbaka så även fast jag gillar liv och rörelse så kände jag mig mest stressad att få i mig maten så vi kunde ge dom ett nytt ledigt bord. Topp för maten men lite minus för resten.

Efter lunchen så gick vi in på Indiska och jag fick en suveränt fin 50-talsklänning av mamsen i försenad namnsdagspresent ( trots att jag typ inte betalat en krona för något annat på hela resan ändå *S* ) så den får ni se när jag strukit den och dragit den över huvudet :)

Efter att ha strosat färdigt så åkte vi förbi mammas favoritställe, Ulriksdals handelsträdgård vid slottet och hos Bosse Rappne. Där fikade vi mycket gott fika i deras trädgårdscafé och jag köpte mig en stor Mårbacka-pelargon till altanen och ett armband som ni får se senare.

Jag riktar det största TACK till mina älskade föräldrar som har behandlat mig som en prinsessa!

Ni är bäst #kärlek