En sommardag i Krakow old town

Inlägget är i samarbete med mitt ambassadörskap med momondo

När vi kom fram till hotellet så slängde vi in väskorna och gick direkt ut på torget för att äta lunch. Med en sambo som är glutenintolerant visade det sig inte vara det enklaste men till slut hittade vi en restaurang som hade mat som han kunde äta. Nu var vi rejält hungriga!!

Resan hade vi hittat via @momondo och deras Deals-sida som jag absolut tycker att ni ska hålla koll på :). Jag är ju som bekant deras ambassadör och är jätteglad för det! #owtravelers #admomondo

Sitter man mitt i solen så var det gott med en liten drink :-)

Micke fick övertyga mig om att dessa hästar har det ganska bra, dom såg välmående ut och hade fina skor på sig sa han, men jag tycker ändå synd om dem. Vi turister har väl fötter att gå med..

Alltså, kolla in bröden!! Det kanske är lite missvisande på bilderna, men dom var minst 40 cm breda, och såg supersmarriga ut!! Överallt på torget fanns stånd där du kan köpa dessa brödskivor med röror och kött på.

Mot kvällningen tog vi en långpromenad runt i gamla stan och tittade på alla gamla hus, gränder och kyrkor. Vi gick genom en gigantisk park som var jättelummig och lugnet sänkte sig direkt. Ja, skogen är nog det bästa som finns ändå.

Så här ser vårt hotell ut, och det ligger precis på stora torget. På bilden här ovan, på våning två, längst ut till höger i bilden, så ser ni ett öppet fönster. Det är vårt hotellrum.

Senare på kvällen var det full fart på torget men då var vi så himla trötta så vi hamnade i hotellsängen och bara slöade. Är det semester så får man väl göra som man vill :-). Men ikväll har vi sagt att vi ska göra tvärtom, då vilar vi en stund på tidiga kvällen och går sen ut när det börjar skymma, för att uppleva det myllret.

Men nu ska vi göra det som jag bävar lite inför.. åka till Auschwitz och Birkenau. Det lär bli gripande men också väldigt intressant.

Ska du boka resa själv så glöm nu inte mitt tips om momondos Deals!!