En ny dag på Gotland med blomsterstyling och summerfeast

Idag tänker jag bjuda er på en bildbomb ifrån den andra dagen på min workshop hos Babes in Boyland.

Dag två på Gotlands vackra hotel Stelor startade med en fantastisk frukostbuffé. Enastående gott! Lotta som jobbar på hotellet hade bakat så himla smarrigt bröd, skurit smör i små kuber och skämde bort oss rejält med massor av goda tillbehör.

Efter den mättande frukosten var det dags för oss att möta Åsa som kom från Irisdals blomsterhandel för att lära oss binda en blomsterbukett och Nathalie och Matilda gav oss mängder med tips på hur man stylar och fotograferar blommorna. Jag hade förmånen att få jobba tillsammans med Elisabeth och hennes bukett som hon håller i blev så himla vacker. Jag kommer inte prata så mycket om själva workshopen utan bara bjuda på härliga blomsterbilder :-)

Här hoppade jag in i andra gruppers stylingsessioner och smög till mig en bild på Therese i sin fantastiska krans, och Olivia med sin enorma bukett. Så vackra och fina tjejer!!

Min mamma frågar ibland om jag kan skapa någon fin tavla med blommor till henne, så jag hade det lite i bakhuvudet när jag hade förmånen att ha så vackra blommor tillhanda. Några sköna stilleben skapades som kommer att passa bra till tavlor.

Efter vårt frosseri i blommor packade vi in oss i våra minibussar och åkte med Linus till hans favorit Janne och hans ägor. Janne är pensionerad och lever med sin fru på en vacker gård på de Gotländska slätterna. Trots pensionen så måste Janne odla lite grann och i dagsläget hämtar Linus alla grönsaker till hotel Stelor hos Janne. Jannes fru har små godingar i två lamm som vi fick gosa med :-).

Stort TACK, Janne, för en mycket trevlig visit. Den värme som visades för gården, den är obetalbar idag!

Vi fick sedan gå en skön solig promenad ner till Janne och Linus grödor och titta vad som klarat sig undan frostnätterna. Innan vi gick därifrån så plockade vi rabarber som skulle tillagas till vår dessert. MUMS, jag älskar rabarber!

När vi kom tillbaka med vår fina korg med rabarber så fick den agera stilleben-modell och snälla Elisabeth fångade mig på bild med korgen. Någon exhibitionist är jag definitivt inte, men jag måste erkänna att jag gillar bilden jättemycket.

Efter fotosessioner och en stunds vila så var det dags för Linus att börja med middagen, och jag och Elisabeth tog varsin cykel och cyklade ner till havet för att bara njuta av solen, det kluckade havet och vackra naturen. Magi!

När vi kom tillbaka från havet så hade det dukats upp bubbel och småplock ute vid stengrillen, där vi alla skrattade gott, mumsade, fotograferade och lyssnade på Linus när han så glatt berättade om sin passion för sitt yrke.

Tillsammans dukade vi långbord och förberedde oss för vår sommarfest. Vi åt gott, drack gott, diskuterade, skrattade, delade med oss av erfarenheter och livshändelser och jag somnade som en klubbad säl med ett stort leende på läpparna.

RELATED POSTS

7 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  21 maj, 2017

  Jag njuter! Njuter av dina fantastiska bilder! Sån härlig känsla i dem som du lyckas förmedla!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Åh, om du bara anade hur glad jag blir av dina varma ord!! KRAMAR

 2. Svara

  Cathinka - På vift!

  21 maj, 2017

  Ett nytt fång fantastiska bilder! Gillar redigeringen jättemycket👌🏼

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Tusen tack, Tinka :). Att du gillar redigeringen gör mig extra glad, för det är den som varit min stora utmaning på sista tiden, men nu KANSKE jag har hittat en stil som passar min personlighet :)

 3. Svara

  Karin - vackertnaturligt

  29 maj, 2017

  Åh, vilka underbara bilder med ljus och känsla! Imponerad!

 4. Svara

  Helenas enkla vardag

  4 juni, 2017

  Alltså jag säger bara det, helt magiska bilder, vet inte hur många gånger jag kollat in dem. Måste varit galet roligt att
  få vara med på Gotland, jag blir grön av avund.
  Kram Helena

 5. Svara

  home2tiny

  12 juni, 2017

  Helt underbara bilder och gissa om jag blir sugen på att åka iväg på en workshop….. Kanske vi kan göra det tillsammans någon gång, hade varit sååååå himla roligt. Du är en fantastiskt fotograf måste jag bara få säga. Kramisar Tina

LEAVE A COMMENT