En något rörig tredje advent

Hej svejs söndag och tredje advent!

Hur har ni det idag? Jag hoppas att ni har det lugnt och fint, var ni än är och vad ni än gör. Jag vaknade tidigt så jag satt och jobbade några timmar innan Micke vaknade. Det är så skönt att kunna jobba när det är mörkt och pyssla när det är ljust :-).

Här hemma har det blivit lite rörigt för vi fixar och trixar lite här och där samtidigt. I köket har vi just nu bordet fullt med lister som ska sättas upp i köket. Ända sen evigheter tillbaka har jag velat ha golvlister som gör att köksskåpen liksom “flyter ihop” med golvet istället för att köksskåpen ska se “flytande” ut och till vårt kök Bodbyn från IKEA har såna lister.. MEN de tidigare ägarna har satt hela underskåpsdelen 1,5 cm för lågt ner mot golvet så vi har kapat alla lister och målar dem nu på undersidan så att de är skyddade mot väta mot golvet. Förhoppningsvis så kommer de på plats i morgon för nu är de målade två gånger och det tror vi räcker.

På samma gång så håller vi på att renovera vår lilla toalett på övervåningen. Jag har målat taket två gånger men det behöver nog målas ett par gånger till innan det är helt vitt. Nu håller vi på att lägga in nytt golv och när vi kom till att lägga golv runt rören till toaletten, då behövde vi hjälpas åt så då lade vi ner hela bygget.. för som en blixt från klar himmel så blev Micke dålig och vi bara ber till högre makter att det inte är vinterkräksjukan.. så nu går tvättmaskinen för fullt och jag håller mig långt borta..

Så.. håll tummarna är ni gulliga att han blir pigg snabbt så att vi slipper ha lister i hela matsalen, en toalett som står mitt i hallen och byggmaterial i hallen.. för jag vill såklart att det här ska vara klart före jul :-).

Men nu fick jag en “paus” så jag sitter och försöker hitta en tapet som passar på lilla toaletten.. jag tror att jag vill att det ska vara den här, eller i alla fall i stil med den. Sen vill jag ha hylla, toapappershållare, spegel och handdukskrokar i mässing till. Vad tror ni om det? Golvet är grått och ser ut som träplankor så jag tror att det kan bli en bra mix.