En man som heter Ove.

141021_hus30_en_man_som_heter_ove_3141021_hus30_en_man_som_heter_ove_1
Jag måste erkänna att det var en tid sedan som jag läste en bok vilket är synd då jag älskar att läsa böcker.
Mina vänner Linda och Marika diskuterade Ove på jobbet i flera dagar innan jag blev övertygad om att jag måste läsa boken om Ove. Sagt och gjort, boken följde med mig hem och det var inte alls svårt att sjunka djupt ner i den här boken.

Livet var inte menat att bli så här, det är allt han känner. Man jobbar hårt, sköter sig, sparar pengar. Köper sin första Saab. Skaffar sig en utbildning, tar examen, går på anställningsintervju, får ett hederligt arbete, tackar, är aldrig sjuk, betalar sin skatt. Gör rätt för sig. Träffar ett fruntimmer, gifter sig, arbetar hårt, får en befordran. Köper en Saab av nyare årsmodell. Går till banken, tar ett lån som man kan betala av på fem år, köper ett litet radhus som frun tycker blir bra att uppfostra ungar i. Man amorterar. Sparar. Köper ny Saab. Tar ansvar. Sköter sig. Gör rätt för sig.

Boken “En man som heter Ove” gör att jag kastas mellan glada skratt, klump i halsen och irritation. Den överraskar när jag efter många sidor förstår att saker hänt som jag inte förstått och så får jag en aha-upplevelse. Det är en bok som är lika glädjande som sorglig och jag märker att jag väldigt uppspelt försöker återberätta långa stycken för min sambo :).

Jag säger nog bara en sak.. LÄS boken!!

141021_hus30_en_man_som_heter_ove

Författare: Fredrik Backman
Titel: En man som heter Ove
ISBN-nr: 9789175031743
Bokförlag: Månpocket