En liten trots mot stormen

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7186

Jag kände att efter att ha suttit inne hela förmiddagen så måste jag ut genom dörren, även om det blåser storm och är svinkallt.. så vi åkte ner på stan där cyklar hade blåst omkull, sopor flugit runt lite här och var och körsbärsträden fällde massor med blad. Vi hoppade in på Café Magnifik och från vårt fönster ser man ett av de äldsta husen vi har kvar i centrum. Det är så nergånget men ändå så fint!

 160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7187

 

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7189

 

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7182

Inredningen är mysig och om inte älsklingens mage börjat krångla så hade vi nog suttit kvar där än och bara myst tillsammans.

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7183

 

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7181

En liten enkel kalkontoast med sallad till mig. Jag ångrade mig för jag hade nog velat ha något lite “lyxigare” när man betalar dom pengarna, och så ska jag ju försöka hålla mig ifrån gluten lite grann, men jaja, mätt blev jag allt :-)

160515_hus30_fotograf_ulrica_hallen_cafe_magnifik_enkoping_brand_systrar_tva-7190

Ibland måste jag bara ut genom dörren, oavsett väder och vind, så älsklingen fick lov att bjuda mig på lunch. Det blev dock en snabbsväng innan vi åkte hemåt men det gör inget, jag kom ut i alla fall. Och sen är det ju så att bara man får sätta på sig annat än mysdressen, fixa håret och dra på lite smink, då blir man med automatik lite piggare :-)

Mittemot caféet vi åt på har det nyligen brunnit. Där innanför finns, i mina ögon, Enköpings mysigaste café som nu är stängt för renovering. Branden är enligt polisen anlagd och det är så tragiskt och vedervärdigt att göra något sånt. Jag hoppas att dom snart öppnar och att de är OK.

Nu tror jag att jag ska sjunka ner i mysdressen med raggsockor och dra över mig en tjock filt. Vi har tydligen problem med värmeläcka i bostadsområdet så all värme är avstängd och kommer så vara tills på torsdag, så inne är det INTE varmt.

Ha en mysig söndag.