En liten lista om mig

Jag hittade en kul lista hos bland annat Emma, och jag gillar såna här listor så denna kan jag väl få presentera idag :-)

Hur gammal är du?
49 år (fyller år i februari)

Hur gammal känner du dig?
Oj, det här är inte lätt att svara på. När jag umgås med mina föräldrar så känner jag mig som om jag vore runt 15 kanske.. blir så ompysslad och får verkligen slippa vara “vuxen”, och när jag föreställer mig hur en människa i 50-årsåldern är så kan jag inte förlika mig med det. Jag har ingen åldersnoja men jag tror att jag tror att man borde vara mer “vuxen” i min ålder. Så jag vet inte, jag kanske stannade någonstans runt 35? :)

Vart bor du?
Jag bor ca 1,5 mil utanför Enköping, på landsbygden i ett sekelskifteshus med lite små uthus och en gäststuga.

Vad har du gjort idag?
Jag klev upp i morse som vanligt, klädde på mig, borstade tänderna, struntade i sminkningen pga pollenelände som bara kliar, satte upp håret i en tofs. Gick ut till gäststugan för att kika till våra dahliaknölar och grönsaker, sade godmorgon till ekorrarna som bor i trädgården någonstans, glömde att fylla på kattmaten till vildkattmamman som bor delvis i vår vedbod.. sen åkte jag till jobbet och fick god frukost, och ska sitta hela dagen och lyssna på seminarier i det digitala Webbdagarna-semineriet.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Jag kan verkligen inte välja för alla årstider har sin charm. På vintern älskar jag snön och kylan, för då åker vi skidor, hänger i husvagnen med våra vänner, firar advent och jul osv.. på våren börjar allt spira i trädgården, vi planerar och odlar, hör fåglarna kvittra och börjar plocka fram trädgårdsmöbler och har det bra. På sommaren så är det semester, sol och bad, äta glass och åka på utflykter och lösa korsord i flera timmar. På hösten kurar jag ihop inomhus, dricker massor med te, eldar i öppna spisen och glor på oändligt många TV-serier och läser böcker som en galning och njuter av tystnaden och mörkret. Så.. näe, jag finner ingen årstid vara bättre än någon annan. Faktiskt!

Är du beroende av något?
Socker.. till min stora sorg. Kämpar ständigt med det. Sen är jag nog beroende av en massa annat.. fina inredningsprylar, tulpaner, fina skrivböcker och pennor, akvarellfärger och block, fina penslar, kameraobjektiv, kuddfodral…

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Oj.. just nu är jag supersugen på att fotografera lite mer stylat och genomtänkt.. både människor, byggnader, matfoto och annat.. så jag måste säga typ San Fransisco eller New York.. eller Malaysia kanske.. någonstans där jag kan hitta det där myllret av människor, caféer, myller av bilar, hus osv..

Vad är du på för humör just nu?
Proppmätt men på ett ganska normalt “helt OK-humör” :-)

Vilket är ditt favoritgodis?
Sega råttor, jordnötsringar eller småkakor.. där står det nog lika.

Vilken är din favoritaffär?
I vilken genre? Kläder handlar jag ofta på H&M tex..

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Morgonmänniska. Vaknar okristligt tidigt och pysslar med allt mellan himmel och jord innan resten av omvärlden vaknar till liv.

Har du blivit sydd någon gång?
Ja.. två kejsarsnitt, en gastric bypass, två bukplastikoperationer, en bröstreduktion, en ögonlocksoperation och en hysterektomi.. vissa av dom sydda med agraffer (häftklammer) men ändå :)

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Oj.. jag vet inte riktigt vad som räknas in i den frågan. Det är inte så att någon typ fixat frukost på sängen, bjudit iväg mig på någon överraskande utflykt, köpt presenter eller liknande, men däremot så hjälper ju vår närmaste familj till med våra projekt hemma på gården och det är verkligen något extra som jag uppskattar mer än jag någonsin kommer att kunna förmedla.

Är du blyg?
Nej, inte blyg men något reserverad och introvert.

Vad heter du i andranamn?
Anna efter min mamma.

Har du något smeknamn?
På jobbet kallas jag ibland för UllaBulla, UllisBullis.. det är nog det enda. Annars säger nog dom flesta Ulrica faktiskt.

RELATED POSTS

2 Comments

 1. Svara

  Lena - gott för själen

  22 april, 2021

  Kul lista. Det mesta visste jag ju redan, men lite nytt var det allt. :-) Kanske snor jag listan nån dag.

  Kram Lena

 2. Svara

  Hannas krypin

  15 maj, 2021

  Vad roligt att läsa den här listan om dig. Det här med ålder är ju väldigt spännande. Min mamma är över 70 känner sig fortfarande som 25 i sinnet. Jag tänker det att riktigt “vuxen” blir man nog aldrig. Alltså att barnasinnet alltid kommer finnas kvar, oavsett ålder.

LEAVE A COMMENT