En liten fredagsutflykt med älsklingen

Igår slutade jag tidigt på jobbet och gjorde en liten kort utflykt med Micke. Först åkte vi och hämtade ut lite paket, äntligen ska vi sätta upp en hel och fräsch postlåda vid vägen :-). Sen åkte vi en sväng in till Fjärdhundra där vår dotter och familj precis i dagarna köpt hus så Micke ville se vart huset låg. Det kommer att bli så himla fint att få prins William bara ett par kilometer hemifrån.

Sonen blev alldeles nyligen varslad och uppsagd från sitt jobb pga Corona-eländet men igår fick han nytt jobb så nu kan även de fortsätta jakten på hus lite närmare oss. Att ha barnen och deras familjer inom en kort radie betyder massor för oss.

Men tillbaka till utflykten. Vi fortsatte vår väg till Sala och åt en supergod lunch i den här mysiga miljön på MånsOls, ett ställe jag ofta ätit och fikat på ända sen jag var liten och det är nåt speciellt att åka dit. Jag trivs där!

Jag åt en jättegod risotto med sparris, parmesan och nötter. Champinjonerna överlät jag med varm hand åt Micke :-).

När vi satt där så hade vi den här utsikten från bordet. Utanför snöade det ganska stora flingor men det syntes inte på bilderna i mörkret. Inne i restaurangen var det jättelugnt. Alldeles lagom nivå på musiken, några sällskap som satt och pratade tyst och julbelysningen och stearinljusen som lyste dämpat. Jag hade kunnat sitta där länge!!

Vi satt och diskuterade lite om planer för huset.. vi står inför faktum att behöva måla om vårt hus, och då är frågan om vi ska skrapa bort all befintlig färg som behövs tas bort, eller om vi ska sätta upp helt ny panel på huset innan vi målar det. Ja, jisses.. det är ett ganska stort beslut!

Efter lunchen gick jag in i den härliga blomsteraffären i Sala som jag gillar och köpte ovanstående ljusstake ifrån Bruka design. Det är inte direkt ofta som Micke lägger sig i eller har synpunkter på hur jag inreder huset, men den här gillade även han och ville vara med och tycka var den ska vara. Nu ska den nog egentligen hamna på vardagsrumsbordet, men för kvällen så fick den stå bredvid teven och lysa fint :-). Efter det köpte jag några nya akvarellpenslar så jag kan fortsätta boosta mitt enormt dåliga humör jag får när jag övar på akvarellmålning :-)). Vem vet, en dag kanske jag får till nåt men huvudsaken är, som några vänner redan påpekat för mig, att jag har sjujäkla kul när jag målar.

Efter att ha fixat lite så landade vi i soffan under en stor filt och bara njöt av Virgin River resten av kvällen! En riktigt riktigt mysig fredag!!

I skrivande stund sitter jag i en öde buss på väg till Uppsala. Jag och svärdottern Nathalié ska åka till hennes föräldrar. Vi tjejer ska göra praliner hela dagen, och mot kvällen kommer killarna också och då blir det familjemiddag. Ser så himla mycket fram emot den här dagen 🤩