En helt vanligt skön hemmakväll

141115_UH09538

En helt vanlig onsdagkväll

Ibland behöver man en lugn och skön hemmakväll utan några måsten. En sån kväll har vi ikväll. Jag sitter och slösurfar runt bland bloggfavoriter som jag inte tittat in till på alltför länge, sambon sitter och spelar onlinepoker, sonen sitter i sitt rum och spelar online och katterna hänger som två trasor i soffhörnet :-)

Jag har även passat på att titta nu på två avsnitt av årets julkalender och ja, vad ska man tycka om den då tro? Min första känsla är alltid att julkalendern på TV ska vara som en saga, med tomtar, troll, älvor, massor med snöflingor, bjällror och magi. Men det har jag insett att inte SVT är överens med mig om när man visar Sunes jul och annat dravel.

I år är det 1000 år till julafton med historieätarna och jag var fullt inställd på att det skulle vara dravel även i år, men efter två avsnitt måste jag inse mig besegrad och att det faktiskt har varit riktigt intressant och jag ser fram emot att följa varje dags historia. Om det sedan beror på att jag är historieintresserad, att den lilla Cleo är så förbaskat söt eller vad det är, det kan jag inte svara på.

Att det däremot är en julkalender, det håller jag INTE med om. En julkalender för mig ska fortfarande vara “julig”. Inget slår väl de knarrande stegen av vätten i Trolltider, men några andra riktiga julkalender-favoriter är Tjuvarnas jul och  En riktig jul.

Inlägget är ett bloggsamarbete

2 december, 2015
4 december, 2015

RELATED POSTS

5 Comments

 1. Svara

  Madde - Dagarna

  2 december, 2015

  Jag vet inte om jag tycker det är bra som just julkalender.
  Men den är riktigt intressant, även mina barn tycker det.
  Ska bli roligt att följa

 2. Svara

  Jämtlandshanna

  2 december, 2015

  Skönt med en lugn och skön kväll. :)
  Kramar

 3. Svara

  Denise Johansson

  2 december, 2015

  nej Mamma! Mysteriet på Greveholm ska d va! Inte den nygjorda utan den gamla 👌🏻

 4. Svara

  Pernilla

  2 december, 2015

  Låter som en riktigt skön kväll!

  Kram Pernilla

 5. Svara

  Lena - gott för själen

  3 december, 2015

  Har inte hunnit se nåt ännu, men jag känner att jag gärna vill kolla in vad det är!

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT