En helt vanlig måndag…

141202_hus30_uh09840

Godmorgon 5:e december

När jag åker till jobbet just nu så är det mörkt och när jag kommer hem så är det mörkt. Jag har ingenting emot mörkret som sådant, men jag som vill fota och skapa, då ställer mörkret till det lite för mig. Bilderna blir brusiga, det är svårt att få det där normala dagsljuset och använda blixtar är så trist.

Något jag däremot gillar med mörkret är all mysig belysning överallt. Det verkligen skimrar i alla fönster, på torget, i skyltfönster, på borden.. ja, överallt är det värmande ljus som lyser upp tillvaron.

Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund,
och tusen, tusen stråla ock på himlens djupblå grund.

Och över stad och land i kväll går julens glada bud,
att född är Herren Jesus Krist, vår Frälsare och Gud.

Du stjärna över Betlehem, o, låt ditt milda ljus
få lysa in med hopp och frid i varje hem och hus!

I varje hjärta armt och mörkt sänd du en stråle blid,
en stråle av Guds kärleks ljus i signad juletid!

 

Idag är det en helt vanlig jobbdag och efter jobbet blev det gymmet, middag och lite slösurfande.. en helt vanlig måndag.