En heldag med 4good-nätverket

Att starta en dag i Stockholm med nätverket 4good som jag är medlem i är alltid peppande. Att starta lite för sent hemifrån Enköping, hamna i bilköer startar upp adrenalinet på full nivå, så när jag hittat parkering alldeles bara ett par minuters promenad ifrån hotell Rival där dagen skulle spenderas, och ändå ha nästan 20 minuter tillgodo, då sänkte sig lugnet i kroppen och jag intog min plats i lugn och ro.

Efter en stund så kickade Kristin Kaspersen igång vår morgon med en föreläsning om hur vi kan starta vår morgon på bästa sätt. Man kan ju tro att Kristin är morgonpigg efter att ha jobbat på TV4 Nyhetsmorgon i 6 år, men enligt henne själv är hon en av de mest morgontrötta personer som finns. Efter det påståendet så berättade hon att hon kliver upp en extra timme tidigare för att “du blir inte mindre trött eller mer pigg om du ändå kliver upp” och tar en joggrunda eller ett yoga-pass. Det gör att hon får energi för resten av dagen.

Hon lärde oss att vända tanken för visst är det så att ibland så gnäller vi rätt rejält på vädret, att vi sovit dåligt, ätit dåligt eller att dagen känns jobbig. Hon meddelade oss att tex februari och november är bland de bästa månaderna på året för då förväntas vi inte göra något vettigt alls. Ingen julplanering, inga semestrar, inga grillkvällar.. bara tända ljus, läsa böcker och låta regnet rasa utanför fönstret.. och njuta!!

 

 

Efter Kristins härliga morgonpepp så köpte jag hennes nya ursnygga canvasböcker och satte mig i Rivals loungedel i min ensamhet och började fundera på vilka tankar jag behöver ändra på. Jag köpte två av hennes böcker, dels den rosa “Simplify your life” bara för att den var snygg, och boken “What to remember” där jag ska punkta ner listor på tankar som jag inte ska ägna energi på, och påminna mig om vad jag ska lägga tid, energi och kärlek på. Den ska jag ha i väskan med mig alltid!!

(mobilbild..)
På eftermiddagen, efter att ha fått en av de godaste luncherna med torsk, så fick vi lära oss om dynamik och feedback i arbetsgrupper av den suveräna Elisabeth Kuylenstierna. Jag har för ett par år sedan gjort ganska lika övningar som jag höll i länge, men nu har jag fallit tillbaka i en spiral av saker som kryper under skinnet på mig och som jag behöver bearbeta. En enkel övning i att ge feedback till en kollega, vän eller familjemedlem är att säga “När du…. så känner jag mig… ” men det är förstås superjobbigt att ta såna samtal (tycker jag i alla fall).

Jag hade sån himla tur att vinna en onlinecoachning av Elisabeth. Hon har precis startat upp den typen av verksamhet för enskilda personer och jag ska få bli en av de första att testa hennes coachning i feedback och att lära mig att lägga energi på rätt saker. Så oändligt tacksam för detta!!

Kvällen fortsatte med energiknippet Gunnar Söderström som berättade om när han fick sin första glada känsla i magen och vad den gjorde för hans fortsatta liv och karriär. Den här föreläsningen skulle jag vilja lyssna på varje vecka, för det var bland det bästa jag har hört på länge!!!

Innan kvällen avslutades så spelades Sunshinepodden in på plats med Clara Henry som gäst.

Tack till 4good för en riktigt peppig dag, precis vad jag behövde!!