En dagstur runt Gardasjön i Italien

Innan vintern tar över helt och hållet så måste jag bjuda er på en heldagstur runt den vackra Gardasjön.

Vi åkte genom städerna och stannade till där det gick att stanna. Längs de slingrande vägarna fanns det inte alltför många platser att stanna på. Rastplatserna var fåtaliga och trafiken var ganska stor.

Att gå mellan gränderna i dessa små städer var helt magiskt och jag hade önskat att vi hade mycket mer tid på oss!

Vi stannade och hittade en liten liten gränd med en restaurang som såg lovande ut. Förrätten var helt OK men min pastarätt som lät så himla god, skulle vara färsk pasta med vitlöksfrästa och grillade tomater och mozzarella.. den var rent otäck tyvärr. Pastan var vanliga pastarör som det kändes direkt att de var sköljda i vatten, osten var kall och tomaterna var absolut inte grillade. Men nåväl, allt kan inte alltid vara utmärkt även i Italien :)

Vi åkte vidare genom olivlundar, citronodlingar och vingårdar på slingrande grusvägar i bergen och när vi kom ner från bergen till sjön igen så kunde vi inte riktigt förstå hur vi kunnat åka där!!

Vår långa heldag runt Gardasjön gav oss många härliga vyer att se på, härligt sällskap och sisådär god mat. Det är oändligt vackert, men helt ärligt så var det kanske lite för mycket folk, lite för mycket bilar och lite för lite “rustik” känsla. Men det är petitesser för jag njöt varenda sekund!!

Höjdpunkten på vår dagstur var nog Malcesine som verkligen var så där rustik som vi önskade. I Malcesine fick jag äta en supersmarrig Tiramisu och på samma gång så upptäckte jag att min kamera var trasig tråkigt nog. (Fotnot: Kameran har precis kommit hem igen efter en tripp till Fujifilm i England med beskedet att de var ledsna över att jag fått vara utan kamera men att den nu är reparerad och allt gick på garantin. Superservice, Fuji!!)

Nu är vår tur slut och vi är snart tillbaka i Sirmione där vi bodde på vår resa. Jag hoppas ni har överseende med att det blev en bildbomb utan så mycket text.