En dag på Laem Singh beach och Kata night market

Anni hade fått tips om en strand som hette Laem Singh, en liten “gömd” strand så vi tog en speedbåt dit från vår strand.

Det här med det ljust turkosa vattnet och kritvita sandstränder.. det är nog en av topp fem av de saker som är bäst med att resa till Thailand. Det är så varmt, det är så klart och så skönt att guppa på de små vågorna.

Uppe på klippkanten fanns en hyfsat sliten restaurang, men så charmigt. Den gamla tanten som gjorde våra goda shakes var så himla söt så jag var tvungen, genom lite hjälp med att peka på kameran och henne då hon inte förstod engelska, att få till ett porträtt på henne. Undrar om hon jobbat där hela sitt liv, det är så synd att det inte går att prata med alla underbara människor på ett lättare sätt för jag tycker det är så intressant med att få höra hur de lever, jobbar och visa intresse för dem.

William var smart klädd för den extrema solen och värmen, med badskor, UV-keps och en UV-snorkeldräkt under den smidiga flytvästen. Han gnällde inte en enda gång över att ha flytvästen på sig, och kepsen satte han på sig själv hela tiden för den skyddade mot solen. Badskorna var lite krångliga att få på sig själv så dom fick vi dra på åt honom. Sen var det full fart hela tiden på stranden.

Uppe på klippan ovanför restaurangen låt det fina bungalows, undrar om de var privatägda eller om det var någon form av hotell. På vattnet låg långsvansbåtarna i väntan på att få skjutsa hem turisterna efter dagen.

Älskade älskade unge.. här sitter han och väntar på båten som ska ta oss hem och jag passade på att ta ett par bilder, och den närmaste här ovanför har jag som skrivbordsbakgrund på min dator nu så jag ser den där solstrålen varje gång jag öppnar datorn. Då kan man inte annat än att bli glad, älskar den där buskorven så det gör ont.

Vi badade hela dagen men till slut var hela stranden i full sol och det fanns inga parasoller så paniken började krypa på oss och efter att vara solbrända och ganska trötta åkte vi hem till hotellet.

Stora delar av familjen ville ta en vilokväll efter den långa dagen i solen, men jag, Denise och Nathalie tog oss till Kata night market för att se lite människor och prova lite olika maträtter, frukter och glass. Det var jättemysigt att se alla stånd med frukter, underhållning, spännande maträtter och att bara titta på människor är ju superskoj.

Denise hade som mål att prova den ökända durian-frukten så hon köpte både durian, jackfruit och lite annat spännande. Jag vågade inte ge mig på durian och Denise tyckte kanske att den var lite si och så, men Nathalie tyckte den var vedervärdig så jag var glad att jag inte provade. Jackfruit smakade lite grann som en svag satsumas, men hade en ganska fet yta.. väldigt spännande typ av frukt. Drakfrukt smakar lite som en mild kiwi så den var inte så speciell. Mina favoriter är ganska vanliga mango, melon och ananas :-).

Nathalie som aldrig varit i Thailand tidigare köpte såklart en klassisk bananpannkaka med nutella, lika smarrig som jag minns den :-). Till slut testade vi även den nya trenden i glassvärlden, ice cream rolls. Nathalie valde en chokladchock med OREO och choklad, så det behövdes inte mer än ett par skedar, sen tog det stopp :-).

Ännu en dag till ända.. än så länge har vi många dagar kvar i Phuket så det är bara att njuta fullt upp så länge det går!