Drömma kan man alltid göra

150404_dreams1

 

150404_dreams2

 

150404_dreams3

Drömmar slår inte alltid in.. eller ?

Ända sedan jag var mycket ung så har jag haft tre stora drömmar.

1. Att få stå vid foten av berget K2.
Jag behöver inte klättra, jag behöver inte försöka nå basecamp 1, men jag vill SE berget i verkligheten på nära håll.
Jag vill få hela upplevelsen, att åka till landet, uppleva människorna, lyssna på berättelser om berget osv.

2. Att få bli stridspilot i svenska flygvapnet.
Att flyga en JAS 39 Gripen som på bilden är det väldigt få som är förunnade att göra, men det finns ju andra plan :).

3. Att få se en tornado klass f5
Att få komma i närheten och se en äkta tornado som sveper fram över landsbygden.

En av dessa drömmar gick i kras redan innan den fick en chans att gå i uppfyllelse.
När jag var 16 år var jag på en mässa med skolan. Där stod de, grönklädda, i en monter för flygvapnet.
Jag stegade fram, fyllde i alla papper som behövdes och visste att jag skulle göra allt i min makt för att nå målet.
Min pappa som är minst lika intresserad av stridsflygplan som jag är stod på min sida och hejade på.

Döm om min besvikelse när jag fick beskedet att jag är för KORT för att bli stridspilot.
Jag hade fysiken, förutsättningarna som krävdes, men inte längden. En liten 158-centimeterstjej får inte flyga där uppe i himlen :(. Det skiljer bara TRE ynka centimeter, gissa hur extremt störande det är!!

Det jag gör nu är jag försöker åka på alla flyguppvisningar i närheten där jag vet att JAS-planen kommer att visas upp, då kan jag stå där på marken, höra dånet från motorerna och drömma mig bort.

Den andra drömmen lever ännu. Det enda som egentligen har satt käppar i hjulet för den drömmen är ekonomi.
Jag har alltid span på vad såna resor kostar, och jag har sagt att någon gång i livet SKA jag stå där. Eftersom jag inte har några krav på att egentligen ta mig upp på själva berget så kan jag även åka som pensionär om jag måste vänta så länge :).

Den tredje drömmen lever också ännu kvar, med samma premisser som ovanstående :)
Resa till USA och se en tornado är ett projekt som ska gå och fixa utan större problem.

Har du någon sån där långvarig stor dröm?

8 april, 2015
9 april, 2015

RELATED POSTS

3 Comments

 1. Svara

  Susanne

  9 april, 2015

  Tokfia😜

  KRAM på dig

 2. Svara

  Mia

  9 april, 2015

  Att komma i ett par 38 i jeans…; )

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  10 april, 2015

  Wow, vilka drömmar! Det hade jag inte en aning om att du hade. Vad härligt med storslagna drömmar. Trist det där med längden bara. Jag inte sett nån tornado trots att jag varit i USA ett antal gånger på ett antal platser. Men däremot har jag sett en rejäl gräsbrand, som ser lite liknande ut. Man känner sig rätt liten i det läget då man är osäkert på om man kommer att bli inringad av branden eller om man kommer ut!?

  Kram Lena

LEAVE A COMMENT