Dimslöjor och magi vid Vojmåns rastplats

Om du är runtomkring Vilhelmina och behöver sova någonstans så passa på att stanna på Vojmåns rastplats och camping. Det är superfint, lugnt och skönt och med den vilda forsen som brusar. Jag sov som en stock kan jag lova :-).

Om campingen:
Du campar på en valfri plats antingen vid skogsbrynet eller direkt vid älven. Det kostar 200 kr/natt om du vill ha elplats. Duscharna var helt OK, rent och bra. Personalen var trevlig! Du kan även köpa fiskekort och fiska direkt i älven.

Hitta hit med hjälp av koordinater:
64.79989 , 16.71252

 

Fotosugna jag vaknade redan strax efter fyra-snåret och sneglade ut genom husbilsfönstret och såg dimslöjorna som dansade över älven och smög snabbt ur sängen, drog på mig myskläder och gick ut med kameran. Jag satt och njöt en bra stund vid älven innan resten av sällskapet vaknade. Så otroligt magiskt vackert!!

 

 

 

 

Efter att ha ätit frukost så åkte vi vidare, mötte några renar vid vägkanten och stannade vid en liten skogsglänta och tog förmiddagsfika.

Att åka med husbil uppe i Norrland fungerar alldeles utmärkt här i Sverige. Vägarna är mycket bra, rastplatserna är många och det är lätt att stanna till längs vägarna. Det gillar jag!!