Det blommar för fullt

160914_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_pelargon_heminredning-1474

160914_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_pelargon_heminredning-1476

Nu var det ett tag sedan som Hus nr. 30 fick stå i centrum, så idag måste jag visa våra ståtliga pelargoner som blommar för fullt. Utanför staketet på vårt lilla radhus har vi tre stora betongkrukor där jag planterat tre likadana pelargoner, och döm om vår förvåning när den mittersta blev röd och de två på kanterna blev cerise. Det var ju inte direkt tanken :-).

Uppe på altanen står dessutom två stora vita och två rosa och alla har jättemycket knoppar och växer som bara den. De som känner mig vet att jag inte är känd för att kunna hålla blommor vid liv så detta är smått oförklarligt och coolt tycker jag själv.

Nu är jag bara väldigt medveten om väderomslag för dessa ska vinterförvaras har jag tänkt, och jag är livrädd att de inte ska klara frosten, för skulle jag möjligen kunna förvara dessa och få dem att fortsätta blomma nästa sommar.. då kan jag nog officiellt förklara mig själv för vuxen nog att prata pension *fnissar gott*.

Någon som däremot får pelargoner att växa som träd är mamma som bara säger godmorgon till sina när hon vaknar, då växer dom en halvmeter :-). Kika gärna in till henne för just nu har hon bloggat om sina pelargoner.

12 september, 2016
22 september, 2016

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Svara

  Helén i Vilrummet

  15 september, 2016

  Våra pelagoner blommar också för fullt. De gillar den här långa sommaren och den luftfuktigheten som augusti och september har fört med sig. Jag vet inte vilken tur i ordningen som de slår knopp och blommar.
  Kram Helén

 2. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  16 september, 2016

  Svar: Ja det är de verkligen, alldeles underbara! Våra stora katter är bara 1 och 2 år så de är ganska unga. Även de är varandras raka motsatser men de kommer bra överens och vi älskar dem båda något så ofantligt <3 Kram!

 3. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  18 september, 2016

  Svar: Tack så mycket! Åh men så lite så, fina du tack för att du läser min blogg och kommenterar <3 Bara glad om jag kan hjälpa :)

  Så skönt att höra att ni kom till insikt om vad ni gillar och inte och faktiskt gör sådant ni genuint tycker om, det är viktigt! Det är ju toppen att du ändå får tillgång till lite event och sådär via jobbet :) Jag gick verkligen från att vara väldigt anti, då jag använde Snapchat, till att nu använda det en hel del och snapchat öppnar jag aldrig längre…

 4. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  20 september, 2016

  Svar: Åh tack Ulrica, vad snäll du är <3 Ja de blir sötare för var dag som går tror jag :D

LEAVE A COMMENT