Den smarriga potatispizzan på Bruna dörren

När vi åker till Gotland så vill jag helst ta en tur till Ljugarn, det är något visst med den delen av ön. Jag gillar atmosfären, naturen, närheten till havet.. sen ska det väl sägas att det är lite trixigt att ha med husbil där om man inte ställer sig på en av ställplatserna och promenerar eller cyklar runt förstås.

När det börjar kurra i magen så finns det flera restauranger och caféer men det som vi gillar bäst är Bruna dörren.

Så här beskriver de sig själva:

Bruna dörren är Gotlands skönaste sommarhäng och en frizon för alla som älskar bad, mat, musik och recycling. Här finns en restaurang Potobers, glasscafé Glada Glassen, karibisk utomhusbar One Love och Thaimat i Kahuna Wok & Surf. Bruna dörren drivs av Kompisfamiljerna i ett kreativt kollektiv.

Yttermiljön är byggd av gamla lastpallar och spillvirke och inredningen består mestadels av loppis- och auktionsfynd.

I potatisrestaurangen Potobers serverar vi personliga potatisrätter, alltifrån klassisk raggmunk, fish & chips och hamburgare, till somriga sallader och annorlunda potatisdesserter! Vi serverar även utsökta pizzor (även avhämtning). I Potorbersbaren har vi ett av Gotlands största utbud av öl med över 100 olika ölsorter. Nytt från 2023 – I Kahuna Wok & Surf serverar vi wokad Thaimat (även avhämtning) där vi även serverar öl på fat.

Jag gillar verkligen inredningen. Lite ruffigt, lite småtokigt, sköna detaljer och så långt ifrån vita dukar man kan komma – precis som vi vill ha det när vi ska gå ut och äta :-)

Och precis som sist så åt jag en potatispizza – “Potatisen” med creme fraiche, ost, råstekt potatis, rostad vitlök, rosmarinolja och ruccola. Förra gången fick jag mycket mer potatis på pizzan, den här gången fick jag nästan leta efter potatisskivorna så om jag fick önska skulle jag vilja be om att dra på mycket mycket mer potatis på den här pizzan, för nu kändes det inte längre som en potatispizza i mina ögon. God – ja, absolut!! Men den där potatisen jag hade längtat efter, den saknades.

Om du åker till Ljugarn och äter på Bruna dörren så glöm inte att ta dig ut till Folhammars raukområde samtidigt. Så otroligt vackert. Och fotnot.. när vi stod där och tittade på raukarna så hördes en mycket välbekant röst precis bakom ryggen på mig, då stod en av mina kollegor där, det var ett kul sammansträffande :-)