Dagens tips när vi behöver tvätta händerna mer än vanligt

Tisdag kväll.. klockan slår 17.04 och jag sitter i fåtöljen med fötterna i kors på bordet och känner mig som om jag vore överkörd av en buss. Den här tröttheten i både kropp och knopp är lite okänd för mig. Jag hade tidigare arbetsuppgifter som jag bemästrade riktigt bra och till slut kanske de gick lite för mycket på slentrian att jag inte riktigt levererade till 150%, och när jag kom hem så kunde jag i princip bara hänga i soffhörnet. Jag blev ganska förslappad i både kropp och huvud.

Nu har jag till 75% nya arbetsuppgifter och en helt ny sorts krav på mig och jag känner mig heeelt lost. Jag har ingen aning om ifall jag ens kommer att lyckas halvvägs och hjärnan går på totalt högvarv hela tiden bara för att ens försöka hänga med och skrapa på ytan av vad jag förväntas göra. När jag kommer hem så ska det bäras in ved, elda, det är dags att klippa gräsmattan igen.. jag har inte riktigt fått kläm på det här med acceptansen av att det är ett gammalt hus där inte alla väggar är raka, tak och golv är inte helt lika överallt osv osv..

Så jag är trött. Riktigt trött.. i både kropp och själ. Men jag ler och kör på. Det blir bra!

Något som också tar energi är hela Corona-pandemin och allt den för med sig i form av restriktioner, social distansering, reseförbud och rädslan för vad det här får för effekter på arbetslivet, ekonomin och framtiden. Och så detta ständiga krav på att tvätta händerna med varmt vatten och tvål och gärna en hel flaska handsprit också.

Ta mina ord med en stor nypa ironi för självklart tvättade jag händerna innan jag var 48 år gammal också faktiskt.. men detta hjärntvätteri är jag inte van med. Men men.. det är kul med lite fina tvålar hemma då när det ska tvättas mer än vanligt :-). Jag fick en av våra fina tvålar från Molton Brown av Tina när hon hälsade på hemma hos mig tidigare i vintras, och den luktar sååå gott. Jag ska nog erkänna att jag inte så ofta har lagt några extra kronor på tvål men nu när jag har fått den här så kommer jag aldrig att sluta :-)

Och nu ska jag sluta svamla också.. och bege mig ut och sparka lite på det där jädra växthuset som stirrade ilsket på mig i morse.. nu ska det skruvas ihop ordentligt och landa där det ska vara. Så!