Borde vi inte vara framme snart?

Jag hämtas upp på lördagmorgonen, i Lenas fina röda bil, och genast börjar vi pladdra om livet i allmänhet, jobb, ledarskap, heminredning, bloggnätverk och allt mellan himmel och jord. När resan gått genom vackra landskap och förbi många vägskyltar så frågar jag Lena om vi inte borde vara framme snart? Det visar sig att vi har missat flertalet vägskyltar och avfarter och åkt förbi Örebro som vi var på väg till. Vi har åkt hela 4 mil för långt på den stora motorvägen så vi får vända och åka lika långt tillbaka. Vi susar in exakt på minuten när vår workation-helg ska börja och de andra deltagarna fnissar åt vårt misstag. Det här lär vi kunna skratta åt länge framöver.

Men.. nu är vi äntligen framme på Influencers of Sweden‘s Fall workation på Clarion Collection Borgen i Örebro. Let the weekend begin!

 

Influencers of Sweden workation

Vänster: Jeanette och Malin fotograferar. Höger: Jag fotar Lena som drömmigt ser ut genom fönstret

 

Influencers of Sweden workation

Caroline visar Madeleine kamerainställningar

 

Influencers of Sweden workation

 

Grunder i Lightroom och fotografi med Caroline Frankesjö

Efter att vi har fått en rundvandring i slottet, presenterad av en mycket karismatisk och stolt hotelldirektör Inger, så samlas vi i en av hotellets två sviter och får en grundkurs i fotografi och redigering i Lightroom av Caroline, som också är styrelseordförande i INOS. Jag kan redan det som Caroline går igenom, men hjälper Lena att komma igång med Lightroom och visar hur reglage fungerar osv. Vi fotograferar lite på hotellet och jag fotar Lena i en av de vackra hotelltrapporna, och sedan får vi prova på att redigera dessa bilder. Jag brinner för att hjälpa andra att få sina bilder att lyfta och när jag ser hur Lena lyser upp när hon använder reglagen i Lightroom så blir jag alldeles glad i kroppen.

Jag själv är alltid kritisk till mina egna bilder och tycker aldrig att jag får några bra bilder eller att de är redigerade bra. Som tur är har jag min kära vän Linda som är brutalt ärlig och hon säger till ibland när en bild inte passar i flödet, är för ljus eller för konstigt redigerad. Mycket bra och uppskattat :-).

Det här var Carolines första lilla workshop och jag hoppas hon gör fler, för hon är pedagogisk, lugn och hjälpsam.

 

 

Influencers of Sweden workation

 

Influencers of Sweden workation

 

Influencers of Sweden workation

 

Lunch vill vi ju ha

En smarrig laxfilé med potatisstomp och en suveränt god sallad, så mycket mer behövs inte för att stilla den här kurrande magen. Restaurangen på hotellet höll verkligen hög klass!

 

Influencers of Sweden workation

 

Filmproduktion med Tant Sara

Om ni inte har sett den gripande reklamfilmen för Fikk, som Sara producerat, så titta HÄR.

Sara visade oss hur hon bygger upp en film för en kund, med manus, hur hon letar efter platser att filma på, statister osv. Att göra “riktig” film skiljer sig kanske en del mot att göra en vlogg på Youtube pga budskap, målgrupp och filmens längd, men det var lärorikt att se vilket jobb som ligger bakom en kort reklamsnutt som vi ofta bläddrar bort på teven.

 

Influencers of Sweden workation

 

Influencers of Sweden workation

Isabelle fångar bubblorna på bild

 

Influencers of Sweden workation

 

Influencers of Sweden workation

 

Dags för middag

Mellan workshopdelen och middagen så har vi en stund för oss själva. Då landar jag och Lena med varsitt glas (alkoholfritt för mig) bubbel i baren och jobbar med dagens intryck, bilder och diskuterar fram olika lösningar på bildredigering osv.

När middagen dukas upp så får vi än en gång supersmarrig mat och kameran får vila till förmån för härliga diskussioner. Så himla olika varianter av bloggar det finns. Fascinerande :-)

 

Influencers of Sweden workation

 

Influencers of Sweden workation

 

Spökvandring på Örebro slott

Den kusligaste avslutningen på den här dagen får vi på Örebro slott och spökvandring. De båda guiderna ger oss gåshud från första stund och vandringen avslutas på ett minst sagt skrämmande vis nere i fängelsehålan under slottet. Mycket värt ett besök. Den enda tanken jag hade hela tiden var att hur sjutton ska jag kunna sova ensam i mitt hotellrum efter den här kvällen, men efter den här fullspäckade dagen så somnade jag innan jag ens hann tänka tanken att något skulle hända. Helt ärligt är jag nog till och med glad att jag hann lägga mig i sängen innan jag somnade :-)

Inom kort får ni se vad som hände dag 2 på denna workation.