Bland gränderna i Venedig

Välkommen att hänga med mig, min sambo och våra goda vänner på en dag bland gränderna och kanalerna i Venedig. Jag bjuder på mig som jag känner igen mig bäst, i en klänning, sneakers, håret i en hästsvans och med ryggsäck på ryggen. Micke fångade mig precis som jag är och det här är en bild som jag verkligen tycker om. Inget fancy-pancy, utan helt enkelt JAG :-). Men nog om det nu.. häng med!!

 

 

Vårt första stopp var den gigantiska Markusplatsen (Piazza San Marco). Vilken enorm arkitektur!! Och det var så himla mycket folk, men ändå kändes det bra.. i alla fall här ska jag tillägga. I gränderna var det ibland ganska trångt och då hade jag önskat att få strosa i tysthet med bara kameran och mitt egna resesällskap. Kan man boka Venedig för sig själv för en dag?

Lokalinvånarna kallar denna stora, öppna plats i det annars så tätt packade Venedig helt enkelt för El Piazza, torget. Kom hit vid olika tidpunkter för att uppleva hur torget förändras under dagen. Se de vackra färgerna i soluppgången, upplev farten och fläkten mitt på dagen och njut av den romantiska atmosfären på kvällen.

Källa: Expedia

 

 

 

 

Väninnan Anni strosar runt och fotograferar de vackra husen och alla blommor. Åh, ibland kan jag önska att jag också var nöjd med att fota med mobilen, tänk så lätt väskan kunde vara då :-).

 

På en av de stora broarna satt det tusentals hänglås som förälskade par satt där för att befästa sin kärlek. Tyvärr så gör tyngden av alla hänglås att broarnas fundament försvagas så ganska ofta sågas de enorma mängder hänglås bort och kastas. Nåväl, kärleken håller nog ändå :-).

 

För att komma till Venedig så får man åka båt, antingen en mindre taxibåt eller en större båt med kombinerad guidad tur. Jag frågade kaptenen på vår båt om jag fick stå ute på däck och filma när vi åkte men jag blev åthutad att sitta nere längst in i båten där jag knappt såg ut genom de små fönstren. Micke skrattade gott åt mig när jag gjorde som de små barnen och stod på knä vänd ut mot fönstren istället för att sitta still som en duktig vuxen.

Att åka till Venedig var en riktig upplevelse och nästa gång (ja, hit ska jag tillbaka) så vill jag bo här minst en natt så jag kan få ta med kameran ut på kvällen och uppleva solnedgången över vattnet, atmosfären bland gränderna och även njuta av en mysig morgon på ett av de härliga caféerna som låg längs vattnet.