Besök Keukenhof gardens i Amsterdam

Om du åker på en tripp till Amsterdam så MÅSTE du uppleva Keukenhof Gardens i den lilla staden Lisse mittemellan Amsterdam och Haag. Hur du tar dig dit, vad du behöver veta och se kommer du få alla tips på nedan.. så häng med i min bildbomb ifrån detta himmelrike av blommor och växter.

Det fanns tulpaner som var över en meter höga…

Mamma som nog var en blomma i sitt tidigare liv fick man hålla reda på, för hon for omkring som en virvelvind med mobilkameran i högsta hugg och rätt som det var så var hon borta, och dök upp bakom någon meterhög tulpan :-). Läs hemskt gärna hennes blogg, den är så genuin och äkta!!

 

 

Parken består av olika sektioner, med planteringar och fokusområden. Jag skulle kunna visa er flera hundra bilder både utifrån och inifrån alla olika “flower shows”-hus som fanns, men jag fick lov att begränsa mig :-).

 

 

Våren hade verkligen kommit här och vi njöt av varenda hörn av parken!!

 

 

Tulpaner i långa långa rader, fyrkanter, cirklar, planteringar, krukor, vaser… ja, det sägs vara ca 7 miljoner tulpaner i parken.. inte direkt otroligt!!

 

 

 

 

 

Trädgården består inte bara av tulpaner utan mängder med andra blommor, träd och buskar. Det är en mix som är noggrant planerad i ett helt år innan parken öppnar!

OK, lite praktisk info kommer här nedan:
Hur tar du dit hit?

Kommer du från Amsterdam så ta en buss, tåget eller en taxi ut till Shiphol flygplats. Där finns en separat busslinje som heter Keukenhof express. Där kan du köpa en kombi-biljett för 26 euro som gäller för buss tur och retur samt inträde till parken. Vi bodde inne i Amsterdam centrumkärna och åkte då buss 197 ut till flygplatsen. Den bussresan kostade 5 euro och tog ungefär 30 minuter. Bussresan från flygplatsen ut till Keukenhof tog 45 minuter så försök få en sittplats.

Hur lång tid behövs det i parken?

Vi var på plats i ca 7 timmar och då gick vi faktiskt inte runt i alla ytterkanter av parken så räkna med minst ett par timmar till om du verkligen vill uppleva ALLT.

Finns det något att äta och dricka?

Absolut, det fanns gott om restauranger och caféer, både större och mindre. Vi fick både gott fika och god lunch till priser som var ganska identiska som hemma i Sverige. Vi åt en buffélunch där det fanns både hamburgare, köttgryta, bakad potatis, sallader osv.. och det gick på ca 12 euro per person inkl. dryck.

Fakta om själva parken

Parken, som är världens största blomsterträdgård, öppnade 1949 och idag fylls den med 7 miljoner tulpanlökar varje vår. Lägg sedan till alla andra växter som planteras så kan du gissa hur mycket det finns att uppleva. Det är 100 olika företag som visar upp sina tulpanlökar och arrangemang varje vår, och dessa planeras noggrant i ett helt år tillsammans med Keukenhofs egna designers och trädgårdsplanerare. Parken är 32 hektar stor och om du går alla gångstigar en gång så har du gått 1,5 mil. Bra motion :-). Förutom alla blommor och växter så innehåller parken hela 150 skulpturer och statyer så gå runt och checka av dem alla så har du lite att göra. Parken har endast öppet 8 veckor på våren, från slutet av mars till slutet av maj och besöks av ca 20000 personer varje dag. Det kändes dock aldrig trångt någonstans!

Mina intryck

En helt otrolig park som bara måste upplevas. Servicen var jättebra, det fanns inte en enda vissen blomma, inte ett enda ogräs, harmoniska människor och en hiskelig massa kameror :-). Ett sånt här besök kan man inte annat än älska och att få uppleva det med mamma var 100% glädje och kärlek. <3

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Cathinka - På vift!

  2 maj, 2017

  Vilken färgprakt! Att få uppleva Amsterdam under tulpanblomningen är något jag ser fram emot.

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Ja, något säger mig att du kommer att älska Amsterdam när du väl kommer dit :-).

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  3 maj, 2017

  Men shit vilket ställe! Helt fantastiskt! Kan tänka mig att särskilt din mamma gick igång!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Ja, helt galet ställe :-). Mamma var livsfarlig för rätt som det var så bara travade hon iväg bland blomstergångarna och så var hon puts väck borta :-)))

 3. Svara

  Caroline

  5 maj, 2017

  Vilket ställe och vilka bilder!

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Tack snälla :). Ja, det var en enastående park, ruskigt imponerande!!

 4. Svara

  Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

  5 maj, 2017

  Det är så fint där! Jag var där 2009 men vill tillbaka och fota mer :D
  Härliga bilder du bjuder på! :D

  • Svara

   Ulrica

   21 maj, 2017

   Tack snälla :-). Ja, får du möjligheten så åk tillbaka. Jag tyckte inte att jag hann fota eller uppleva mer än en bråkdel så jag vill också tillbaka igen!!

LEAVE A COMMENT