Att kasta sig ut i det totalt okända

Godmorgon alla fina läsare som kikar in här på lördagmorgonen ❤️.

Igår åkte alla våra små granar ut då de börjat barra fruktansvärt, och ersattes av en stor bukett tulpaner ihop med lite björkkvistar som jag klippte från vårt stora träd på gården. Jag älskar Stubbe-vasen från Svenskt Tenn som jag fick i 40-årspresent, men den kräver sin bukett. Jag minns när jag fick den och för första gången köpte hem ett 10-pack tulpaner och satte ner.. dom drunknade direkt och jag insåg att typ minst 30-40 tulpaner krävs. I denna bukett är det 34 tulpaner och ganska många kvistar.

Egentligen skulle vi varit i Säfsen den här helgen, men av lite olika anledningar så är vi hemma. Den främsta anledningen är att vi får hjälp att kapa och klyva upp en del till av de stora trädstockarna som ligger i slänten och “skräpar”. Jag ser så mycket fram emot våren när det nu är massor med träd och sly som är borta och ljuset kan komma fram till huset mycket mer. Kanske tar även blåsipporna för sig ännu mer nu när de får plats. Ljuvligt!!

I vår ska jag även ge mig ut på totalt okänd mark när det gäller blommor. Jag ska försöka ge mig på att odla blommor. Jag har dammsugit bloggar, Instagram, Youtube och Pinterest så i morse beställde jag fem olika varianter av dahlia-knölar. Sen har jag bestämt att även rosenskära, aster, luktärt ska få flytta in hemma hos oss.

Ibland kan jag slås av någon form av åldersnoja, speciellt när Micke också säger att vi borde ha flyttat ut på landet för 15 år sen.. men var sak har sin tid och det är aldrig för sent att börja med en ny passion :-). Så.. ett växthus ska vi investera i också. Där ska vi sitta med prins William och äta färska jordgubbar i sommar.

Men nog om det nu… dags att ge sig ut och klyva ved.. och så ska jag prata lite med plommonträdet vi planterade förra året så det tar sig och kanske till och med ger oss ett varsitt plommon i sommar. Ha nu en toppenlördag mina vänner ❤️

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT