Att ha badat i Blå lagunen

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6908

 

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6910

Naturen i Ar på norra Gotland präglas av den kalkindustri som under många år bedrevs i området. Många av Gotlands gamla kalkbrott är numera vattenfyllda, bland annat det brott som fått namnet Blå lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats, som nu försetts med ny tillfartsväg, parkeringsplats och toaletter.
(källa: Gotland.net)

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6918

 

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6935

 

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6939

 

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6940

 

160713_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_semester_gotland_bla_lagunen_kalkstensbrott-6946

Igår förmiddag susade vi alla iväg norrut på Gotland mot den Blå lagunen för att sola och bada. Den där riktiga sommarvärmen lyser med sin frånvaro men om man låg platt på marken så var det ju vindstilla så man blev varm :-). Vi badade, solade och fikade i det häftiga gröna vattnet men jag ångrar bittert att jag inte hade med mig mina badskor för jä*lar vad ont det gjorde att gå på kalkstenarna.

Efter att ha slumrat en stund i solen så tog vi oss iväg mot bilen igen och det var så häftigt att se de kritvita stenarna som dammar så att även träd och gräs blir vitkalkat. Jag kan varmt rekommendera att åka hit och bada, för vattnet var jättehärligt och platsen väldigt fin. Glöm dock inte badskor om du har lite känsliga fötter.

Var vi tog vägen efter badet, det får du se senare! Nu är det fredag morgon och regnet vräker ner. Jag sover gott när regnet smattrar mot husbilstaket, men det är inte riktigt lika skoj att vara utomhus och hitta på något skoj. Men vi var beredda så vi har en plan!

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Helenas enkla vardag

  15 juli, 2016

  Var där för några år sedan och det är verkligen fint där. Det finns mycket att titt på på Norra Gotland, tror vi var överallt då.
  Trodde det var varmt och gott på Gotland, har sett andra som talar om att de har så bra väder, men de kanske ligger platt ner.
  Ha det gott.
  kram Helena

  • Svara

   Ulrica

   15 juli, 2016

   Hihi, vi får hoppas att det är bättre väder i vanliga fall än vad vi har hade igår :.). Vore ju synd om alla skulle behöva ligga platt på marken för att känna värmen. Sen ska vi också lägga till parametern att jag är den största fryslorten som går i ett par skor. Jag är extremt känslig och det blir bara värre och värre. Så.. ta mitt inlägg med en liten nypa salt för det är skrivet helt ur min synvinkel. Dom andra njöt gott i solen. Kram

 2. Svara

  mittgodastefinaste

  15 juli, 2016

  Gud så härligt! Alltid bra med plan B i den svenska sommaren!

  Kram Jenny

  • Svara

   Ulrica

   15 juli, 2016

   Ja, man får liksom ha det :-). KRAM

 3. Svara

  Christer

  15 juli, 2016

  Det såg grymt ut, vi har ett ställe här som de kallar för gropen , där är det lika blått och känns nästa som en lagun.Inte redigt så som där men man skulle kunna tro att det var en lagun.

  • Svara

   Ulrica

   15 juli, 2016

   Tack snälla :). Gropen har jag hört talas om, det verkar häftigt!!

LEAVE A COMMENT