Att få njuta av den dånande Tännforsen

Om du är på semester i Åre och vill se något spektakulärt så packa matsäckskorgen och åk till den dånande Tännforsen som är Sveriges största fors. Du kommer inte att bli besviken oavsett vilken årstid du väljer att åka hit.

Tännforsen är ett vattenfall beläget i Åre kommun i västra Jämtland. Fallet är Sveriges största, med en total fallhöjd på 38 meter varav lodrät fallhöjd är 32 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på 1920 kvadratmeter.

 


Jag hade turen att få åka med dessa härliga tjejer, tillika duktiga fotografer, Rania, Maria, Anna och Linnea. Besök dem gärna för att se deras vackra bilder och videos. Att få uppleva vacker natur med fotografer som också trivs i naturen är som balsam för själen. Att få tjattra i munnen på varandra, fota åt ett håll, filma åt ett annat, åka kana på rumpan, klättra på staketet där det är avstängt för att få bra bilder, skratta hejdlöst och bara njuta.. det är vänskap. Episkt <3

Ranias och Marias bloggar har jag besökt länge och de båda har betytt mycket för min egen utveckling och nu när jag fått möjligheten att umgås med dem i verkligheten också så kan jag bara understryka vilka jättefina tjejer det är. Anna och Linnea har jag hittills inte följt på webben, men det kommer jag garanterat att göra numera.

Dånandet från forsen tillsammans med de frusna isformationerna gjorde att det kändes som att vi hade klivit rakt in i en sagovärld. De höga snötyngda granarna stod mäktigt fast och om jag hade gått närmare tror jag nästan att de hade böjt sig ner och pratat med mig. Det är något med träd som jag inte kan förklara, de är magiska. Jag avslutar med en liten kort film där ni får följa med och uppleva den mäktiga forsen på nära håll.