Att få njuta av den dånande Tännforsen

Om du är på semester i Åre och vill se något spektakulärt så packa matsäckskorgen och åk till den dånande Tännforsen som är Sveriges största fors. Du kommer inte att bli besviken oavsett vilken årstid du väljer att åka hit.

Tännforsen är ett vattenfall beläget i Åre kommun i västra Jämtland. Fallet är Sveriges största, med en total fallhöjd på 38 meter varav lodrät fallhöjd är 32 meter. Tillsammans med bredden på 60 meter ger detta en lodrät fallyta på 1920 kvadratmeter.

 


Jag hade turen att få åka med dessa härliga tjejer, tillika duktiga fotografer, Rania, Maria, Anna och Linnea. Besök dem gärna för att se deras vackra bilder och videos. Att få uppleva vacker natur med fotografer som också trivs i naturen är som balsam för själen. Att få tjattra i munnen på varandra, fota åt ett håll, filma åt ett annat, åka kana på rumpan, klättra på staketet där det är avstängt för att få bra bilder, skratta hejdlöst och bara njuta.. det är vänskap. Episkt <3

Ranias och Marias bloggar har jag besökt länge och de båda har betytt mycket för min egen utveckling och nu när jag fått möjligheten att umgås med dem i verkligheten också så kan jag bara understryka vilka jättefina tjejer det är. Anna och Linnea har jag hittills inte följt på webben, men det kommer jag garanterat att göra numera.

Dånandet från forsen tillsammans med de frusna isformationerna gjorde att det kändes som att vi hade klivit rakt in i en sagovärld. De höga snötyngda granarna stod mäktigt fast och om jag hade gått närmare tror jag nästan att de hade böjt sig ner och pratat med mig. Det är något med träd som jag inte kan förklara, de är magiska. Jag avslutar med en liten kort film där ni får följa med och uppleva den mäktiga forsen på nära håll.

RELATED POSTS

21 Comments

 1. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  19 januari, 2017

  Åh vilka fina bilder! Och så kul att få höra dånet igen, jag har inte kollat på mina filmer därifrån än. Håller med om att det är oerhört roligt och givande att röra sig i fin natur med härligt sällskap som alla fotograferar :) Det får vi göra om!

  Svar: Ja visst var det? Skogen var lika fin som själva fallet <3 Så roligt att du tycker om bilderna på dig, det var en fröjd att fotografera dig och det blev så himla bra bilder :D Var så god fina du <3 Hihi ja jag blev nog smått uppslukad där ett tag, både av dånet och storheten och kraften i vattnet. Det är så häftigt, och respektingivande. Jag tror också vi måste det faktiskt, det var riktigt roligt! Kram kraaaam tack för allt i helgen! <3

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Ja, det vore jättekul att få träffas igen och fota tillsammans och bara umgås!! KRAM <3

 2. Svara

  Ekenäsliv

  19 januari, 2017

  Så makalöst mäktigt!!!
  Å va duktig du är med videos!!!
  Så underbart ni haft det. Känner att jag gääärna hade velat åka på ett sånt peppevent med.
  Har liksom tappat modet en smula just nu.
  Ta hand om dig!
  Kram anna

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Oj oj, videos är verkligen inte något jag bemästrar men det är kul att försöka :-). Vad ledsen jag blir när jag läser att du tappat modet, vännen. Upp med hakan och skaka av dig dom känslorna. Det vore verkligen superskoj att ha med dig på såna här event. Är du med i nätverket? KRAM

 3. Svara

  Lena - gott för själen

  19 januari, 2017

  Wow, så läckert! Vad mäktigt det ser ut och vad coolt med isformationerna! Kan bara föreställa mig hur det var i verkligheten.

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Ja, det går nästan inte att förklara hur vackert det var. Jag kände som att jag förflyttades rakt in i filmen om Narnia och bara väntade på att träden skulle böja sig ner och börja prata eller nåt :-). KRAM

 4. Svara

  Christine - 29°

  20 januari, 2017

  Otroligt vackert och en väldigt mäktig fors! :)

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tack snälla du för komplimangen :-). Ja, det var otroligt mäktigt!!

 5. Svara

  Hem & Trevligheter

  20 januari, 2017

  Wow, så vackert! 😍

  Kram, kram

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Ja, det var galet vackert.. även du som inte gillar vintern hade älskat den platsen!! KRAM

 6. Svara

  Malin - Gratisprinsessan

  21 januari, 2017

  Wow vad häftigt, riktigt sagolikt! Så mycket fint vi har i vårt avlånga land ändå alltså :)

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Eller hur :-). Ja, vi är lite dåliga på att inse att vårt land är fantastiskt vackert. Mer upplevelser i Sverige åt folket :-)

 7. Svara

  Katarina

  22 januari, 2017

  Hallå där!
  Men wooooow säger jag….wooooow vilka magiska bilder…å det där vattenfallet…dånet och kraften…woooow…
  Ni ser ut att ha haft helt underbara dagar där uppe.
  Kram Katarina

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tusen tusen tack, fina du :-). Vi hade verkligen helt underbara dagar i Åre. Är du med i nätverket? I så fall hoppas jag att du hänger på nästa gång något liknande anordnas, så vi ÄNTLIGEN får chansen att umgås <3

 8. Svara

  Camilla

  22 januari, 2017

  Mäktigt! Var där för några år sedan. Och besök på sådana ställen stannar i minnet… :) Vad fint du lyckats fånga det också, det är inte alltid så lätt att “få fram” naturens mäktighet i bild!

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Ja, det var helt fantastiskt. Det kändes som att vi kom till ett sagoland. Tusen tack för att du tycker att jag fångade magin på bild, det gör mig jätteglad att höra :-)

 9. Svara

  pilla

  22 januari, 2017

  Wow, vilka magiska bilder! Besök vid Tännforsen står på min lista inför nästa Årevisit.

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tusen tack för komplimangen, vad snällt av dig!! Ja, du måste verkligen åka till Tännforsen om du är i Åre. Jag ska försöka åka dit igen i sommar har jag tänkt.

 10. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  23 januari, 2017

  Svar: Ni får flytta så att ni kan göra det! Men ja det där med att det sandas och saltas förstör ju en del. På våra små vägar går det bra, men jag vill ta sparken till ICA när jag ska handla men den stora vägen är sandad rätt rejält nu så det är kört :/ kram!

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Jag får fortsätta njuta av filmer på andra som åker :-)

LEAVE A COMMENT