Att boka resa med lägre budget

Detta inlägg innehåller reklamlänkar, i samarbete med Rabble

Att resa behöver inte vara en dyr investering. En resa innebär inte alltid att fara iväg till fjärran länder och bo på lyxiga hotell, utan en resa kan vara minst lika härlig att genomföra inom lilla Sverige. Hur kan du göra för att resa med lite lägre budget då?

Jämför priser:
Det bästa tipset jag vill ge är att jämföra priser med olika prisjämförelsesajter. Idag är konkurrensen stor på resesajter och priserna pressas hårt, vilket är till fördel för oss resenärer.

Res under lågsäsong:
Att resa när det är lågsäsong, välja en flygplats som inte är den mest centrala eller ”kända”, eller att välja ett boende som ligger lite utanför centrala delarna av en stad är också något att rekommendera.

Res mer hållbart:
Jag vill också slå ett stort slag för lite mer hållbart resande och resa runt i Sverige med tåg. Vårt land är fantastiskt vackert och med tåg får du uppleva fina vyer längs järnvägen.

Hitta gratisaktiviteter:
På många resmål, både i Sverige och utomlands, finns det många gratisaktiviteter som anordnas, såsom guidade turer i parker, trädgårdar. En del museum är också helt gratis. Ibland anordnas festivaler där stora delar av områdena är öppna för alla, där det är gratis uppträdanden och liknande.

Vi reser väldigt sällan utomlands, men om ett par veckor åker vi till Italien med goda vänner, och vi kommer att bo på Hotel Desirée i Sirmione som vi bokade via hotels.com. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som har gjort att just hotels.com är den sajt vi trivs bäst att boka hotell hos, men de har oftast väldigt bra erbjudanden och priser samt att det är lätt att boka eller boka av om det är nödvändigt.

Ytterligare något jag tycker är bra med hotels.com är att det går att spara ihop till bonusnätter genom att boka där. Det är ett riktigt bra spartips som jag rekommenderar. Vi har sparat ihop till en gratisnatt med ett ganska högt värde och då har jag inte bokat speciellt många gånger för att spara ihop till den gratisnatten.

Hos  rabble.se hittar du rabattkoder till hotellbokningar men även till inredning, kläder, mat osv.  Om du bokar nu och fram till och med söndag så får du 10% rabatt med Rabbles unika hotels.com-rabattkod, som endast finns att hämta på deras websida eller i deras app.

Har du något bra budgettips när du behöver boka resor med lite lägre budget?

 

Detta inlägg innehåller reklamlänkar, i samarbete med Rabble