Att bo på Holiday Club i Åre

Om du ska åka till Åre så måste du bo på Holiday Club vid Åres strand. Om du inte redan bestämt dig så hoppas jag att mina bilder kommer att få dig att bestämma att det är just där som du ska tillbringa dina dagar och nätter.

 

 

När man kliver in i den rymliga och rustika lobbyn så möts man av rustika möbler i naturmaterial, en majestätisk murstock med vedträn som ger en extra hemtrevlig känsla, tunga och kraftiga tyger och lyktor som skänker ett lugn. Att de valt att ha ganska ljusa och maffiga mattor på golven där gästerna kommer med pjäxor och liknande är imponerande!

 

Även rummen är rymliga och inredda mycket smakfullt med milda färger, mycket trä och sköna tyger. Jag hade dessutom turen att få ett rum med balkong ut över Åres sjö och fjäll och jag höll på att förfrysa fötterna när jag kom på att jag stod ute på balkongen barfota och fotade dimslöjorna som lade sig över sjön :-). Jag måste också ge en eloge till den lilla minibaren som räddade mig när blodsockret föll som en fura efter att ha ätit lite dåligt en av dagarna. Det positiva med det var priset för att köpa grejer på rummet brukar vara svindyrt men inte här.

 

 

Efter en riktigt god natts sömn så kliver du mer än gärna ner och hänger vid de höga borden och mumsar på frukostbuffén som erbjöd i stort sett allt som önskas kan. Atmosfärgen i lobbyn var riktigt skön med dämpad belysning och glada leenden från både personal och andra som befann sig där. När helt okända människor säger Godmorgon vid buffén, då känns det riktigt inbjudande.

 

 

Fråga gärna bartendern om en alkoholfri drink. Jag var riktigt besvärlig och fick en supergod drink gjord på passionsfrukt, vanilj och is.

 

 

Att äta och dricka är ju en väsentlig del av att bo på hotell, eller vad tycker du? I den sköna restaurangen Grow fick jag njuta av bovete-otto (istället för risotto), en smarrig fisk, polenta, grillade tomater.. ja, massor med mums. Det som imponerade störst på mig var konceptet att du får en huvudsak på din egna tallrik och sedan kommer alla tillbehör i skålar som skickas mellan varandra runt bordet. Det skapar en naturlig isbrytare och sammanhållning. Smart idé!!

Att avsluta en middag med chokladdröm med färska lingon.. ja, say no more!!

 

Efter att tillbringat en hel dag med aktiviteter och äventyr så är det rätt skönt att slå sig ner runt den brinnande härligheten, insvept i en skön pläd, med en kopp te, kaffe eller annat gott och bara njuta, skratta och ha det bra.

Jag rekommenderar detta hotell varmt och önskar att jag snart får chansen att komma tillbaka till det lugna hotellet med den underbara utsikten, den goda maten och sköna sängarna!!