Att bo på Holiday Club i Åre

Om du ska åka till Åre så måste du bo på Holiday Club vid Åres strand. Om du inte redan bestämt dig så hoppas jag att mina bilder kommer att få dig att bestämma att det är just där som du ska tillbringa dina dagar och nätter.

 

 

När man kliver in i den rymliga och rustika lobbyn så möts man av rustika möbler i naturmaterial, en majestätisk murstock med vedträn som ger en extra hemtrevlig känsla, tunga och kraftiga tyger och lyktor som skänker ett lugn. Att de valt att ha ganska ljusa och maffiga mattor på golven där gästerna kommer med pjäxor och liknande är imponerande!

 

Även rummen är rymliga och inredda mycket smakfullt med milda färger, mycket trä och sköna tyger. Jag hade dessutom turen att få ett rum med balkong ut över Åres sjö och fjäll och jag höll på att förfrysa fötterna när jag kom på att jag stod ute på balkongen barfota och fotade dimslöjorna som lade sig över sjön :-). Jag måste också ge en eloge till den lilla minibaren som räddade mig när blodsockret föll som en fura efter att ha ätit lite dåligt en av dagarna. Det positiva med det var priset för att köpa grejer på rummet brukar vara svindyrt men inte här.

 

 

Efter en riktigt god natts sömn så kliver du mer än gärna ner och hänger vid de höga borden och mumsar på frukostbuffén som erbjöd i stort sett allt som önskas kan. Atmosfärgen i lobbyn var riktigt skön med dämpad belysning och glada leenden från både personal och andra som befann sig där. När helt okända människor säger Godmorgon vid buffén, då känns det riktigt inbjudande.

 

 

Fråga gärna bartendern om en alkoholfri drink. Jag var riktigt besvärlig och fick en supergod drink gjord på passionsfrukt, vanilj och is.

 

 

Att äta och dricka är ju en väsentlig del av att bo på hotell, eller vad tycker du? I den sköna restaurangen Grow fick jag njuta av bovete-otto (istället för risotto), en smarrig fisk, polenta, grillade tomater.. ja, massor med mums. Det som imponerade störst på mig var konceptet att du får en huvudsak på din egna tallrik och sedan kommer alla tillbehör i skålar som skickas mellan varandra runt bordet. Det skapar en naturlig isbrytare och sammanhållning. Smart idé!!

Att avsluta en middag med chokladdröm med färska lingon.. ja, say no more!!

 

Efter att tillbringat en hel dag med aktiviteter och äventyr så är det rätt skönt att slå sig ner runt den brinnande härligheten, insvept i en skön pläd, med en kopp te, kaffe eller annat gott och bara njuta, skratta och ha det bra.

Jag rekommenderar detta hotell varmt och önskar att jag snart får chansen att komma tillbaka till det lugna hotellet med den underbara utsikten, den goda maten och sköna sängarna!!

27 januari, 2017

RELATED POSTS

13 Comments

 1. Svara

  pilla

  26 januari, 2017

  Härliga bilder! alla inlägg från Åre får mig att längta tillbaka mångdubbelt.

  • Svara

   Ulrica

   29 januari, 2017

   Tack snälla du :). Ja, längtar tillbaka gör jag varje dag!!

 2. Svara

  Lena - gott för själen

  27 januari, 2017

  Japp, jag blir verkligen sugen på att åka dit! Ser så läckert ut!

  Kram Lena

  • Svara

   Ulrica

   29 januari, 2017

   Jag tror att vi alla som var där vill tillbaka så då bara MÅSTE du hänga med <3

 3. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  27 januari, 2017

  Åh så härliga bilder och bra beskrivet! Jag vill redan tillbaka… och så skäms jag lite, här har man jobbat med att fotografera hotell och så tog jag typ inga bilder alls från hotellet i fråga :P

  • Svara

   Ulrica

   29 januari, 2017

   Hihi, den var ju faktiskt lite kul :-). Men men, det var ju även dags att bara njuta av umgänge och leva i the moment också, och du filmade ju massor istället, något som jag verkligen vill bli bättre på!!

 4. Svara

  MiaShopping

  30 januari, 2017

  Superfina bilder Ulrica! De ger verkligen rätt stämning till hotellet.

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Tack snälla för komplimangen :). Jag ska berätta något skoj gällande detta inlägg. När min sambo satt hemma och scrollade genom min blogg så tittade han på bilderna och sa att “åh, det var så vackert där och det var så himla mysigt att bara hänga där och dricka kaffe” varpå jag frågar “När var du där???” och han var helt säker på att det var bilder ifrån ett slott i Skottland som vi bodde på :-)). Jag skrattade gott och sa att vi nog ska åka till Åre så han får uppleva detta på riktigt också.

 5. Svara

  Katarina Wohlfart

  30 januari, 2017

  Alltså jag blir fortfarande hungrig när jag tänker på den goda maten! Härliga Holiday Club, vilken mat!

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Ja, jag brukar vara småkinkig när det gäller mat men det här var så galet gott så då är det verkligen bra :-))

 6. Svara

  Emmi - explorista.se

  2 februari, 2017

  Det är så fint och nu längtar jag tillbaka, hade liksom inte riktigt tid att njuta när vi var där uppe. Skulle vilja sitta i soffan i rummet, titta ut över sjön & redigera bilder med varm choklad i handen…men det får bli nästa gång!

  • Svara

   Ulrica

   7 februari, 2017

   Då hänger jag med, för den bilden du skapade nu verkade precis i min stil :). KRAM

LEAVE A COMMENT