Att baka bröd i stekpanna

Jag har sett det tidigare hos flera bloggar och receptsajter, men så smart och enkelt att baka ett snabbt bröd direkt i stekpannan. När jag såg att Nina bakat så blev jag plötsligt väldigt sugen på en god macka till mitt kvällste så jag kavlade (hahaha) upp ärmarna, tog fram kameran och började. Dock hade jag ingen jäst hemma så jag gjorde ett annorlunda recept än det Nina använt sig av.

 

Recept för 10-12 stora brödkakor

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl special
2 dl rågsikt
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
50 g. rumsvarmt smör
2 dl vanilj-yoghurt
1 mogen banan

Gör så här:
1. Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en stor skål.

2. Blanda ner smöret med en gaffel eller helst med fingrarna.

3. Häll i yoghurten och blanda till en smidig deg.

4. Dela upp degen i 10-12 bitar och kavla ut dem till runda kakor på mjölat bord.

5. Värm upp en stekpanna utan något stekfett.

6. Stek kakorna tills de får lite färg på båda sidorna.

Godkväll alla härliga människor!

Om bara ett par timmar trotsar jag snöovädret här i Enköping, tar mina fyra tunga väskor och sätter mig på tåget mot Stockholm. Där möter jag upp härliga tjejer och släpar över mig och mina väskor till Snälltåget som tar oss till Åre för vår efterlängtade Winter Worktation *woop*.

Innan dess tänkte jag bjuda på ett recept på ett superlätt bröd som passar utmärkt till kvällsteet framför teven. Nej, det är nog inte världens nyttigaste men med balans i resten av dagens intag så finns det utrymme till en macka. Receptet finner ni ovan, och jag njöt av den med ett par skivor av den sista snutten av julskinkan och några skivor avocado, lite pressad citron och lite flingsalt och peppar. MUUUMS!!

Nu ska jag packa det sista och mysa med älsklingen tills det är dags att susa iväg. Hänger ni med mig på Instagram i helgen? Jag kommer att uppdatera där mer frekvent även om bloggen har högsta prio såklart :-)