Att åka på utflykt till lilla Sala

När vi skulle köpa present till min mosters 70-årsdag så var den närmaste butik de hade det vi ville ha i lager i Sala. Inga problem, det är bara 2,5 mil från oss så när Denise slutat jobbet så hämtade hon först upp William på förskolan och sen mig. Off we go :-)

Efter att ha handlat berlocker på Smycka-butiken, hämtat ut min utskrivna bild till tavla och tittat på studenttåget som gick genom centrala Sala precis när vi kom så åkte vi ut till Måns Ols, för William var hungrig och ville se ankorna. Han har ett otroligt minne, för han visste exakt var vi skulle åka för att titta på ankorna. Att både hans mormor och gammelmormor och gammelmorfar gillar både Sala silvergruva och Måns Ols gör ju kanske att han vet var man ska åka, då vi varit där några gånger nu :-)

Egentligen var köket stängt när vi kom och skulle öppna om ca 45 minuter. Dock hade både serveringspersonal och kocken inget att göra sa dom, så vi fick beställa vad vi ville och kocken fixade riktigt god mat till oss. Jag och Denise tog varsin fullspäckad räksallad och William fick exakt det han ville ha, pannkakor med jordgubbssylt och grädde. MUMS, det var så otroligt gott!!

Det fanns mycket att upptäcka i restaurangen och som tur var så fanns ju även en ankfamilj utanför fönstret så William var nöjd.

Efter att vi var mätta och belåtna tog vi en kort promenad längs vattnet innan vi åkte hemåt igen. Vilken tur att Denise också var gräsänka ett par dagar, för vi hade det riktigt mysigt, bara vi två och William.