Äta våfflor när det regnar, det är livet

Nu var det över en månad sedan som jag var i Säfsen så i helgen åkte jag med Thomas och Nathalie upp, även om jag visste att väderutsikterna inte var dom bästa och att jag inte får åka skidor ännu. Jag bunkrade upp med iPad, min bok som jag läser just nu, odlingskalender för vår nystartade hobby om odling och en skrivbok för att planera lite själv.

Marika, Fanny och Nathalie gav sig ut i skidbacken och trotsade det snöblandade regnet som kom ner. Thomas och jag hade det skönt i husvagnen, men när det vankades lunch tog vi en promenad ner till skidbacken igen och testade våfflorna som Hammarbackens i Ludvika var där och serverade. Dom har några bord som står halvt under tak och vi hade tur att få ett sånt så vi slapp de värsta skurarna i maten :-)

Jag och Thomas testade en bubbelvåffla med smält ost, pulled pork och en massa tillbehör. Marika och Nathalie åt en variant med räkor och rom. Fanny åt en dessertvåffla med glass, och sedan avslutade vi med att dela på en frasvåffla med hjortronssylt och vispgrädde. MUMS!! Matvåfflorna var helt suveränt goda och en sån dessertvåffla är ju alltid en hit :-).

Är det fint väder så sitter man riktigt bra även på de borden som står utan tak :-). I bakgrunden ser ni lägenhetshus där man kan hyra lägenheter om man kanske vill komma och hälsa på oss någon gång :-). Våra husvagnar står en bit upp bakom det svarta huset ni ser längst upp till vänster i bild, så vi bor högt upp på bergskanten.

Då vädret tog sig en rejäl dipp på eftermiddagen och bjöd på regn och slask så tog vi oss alla en eftermiddagsnap och sen åkte Thomas och Nathalie iväg på en skotertur ner till affären för att handla middag medan jag redigerade dessa bilder. Marika och Fanny kom över mot kvällningen och så åt vi middag gemensamt, spelade kort och tittade på Mello. Tänk vad en helg kan gå fort.

I skrivande stund är de alla ute och åker skidor medan det är uppehåll, och sen är det dags att packa ihop och åka hem igen.. livet rullar fort ibland!