Årstiderna är väl ändå vårt lands styrka

I januari kom vintern med besked, och de sista dagarna i månaden såg det ut så här hemma hos oss. Hela Nyborg ligger inbäddad i ett vitt täcke av snö. Så otroligt vackert och mjukt ser det ut.

Jag har tänkt att jag ska fotografera vår trädgård varje månad för att se skiftningarna i årstiderna, för visst är det väl ändå härligt att bo i ett land med såna olika årstider!! Många människor verkar bara vilja ha varm sommar här i Sverige, men vet ni.. jag tror att alla som vill det skulle ledsna på det också. Jag tycker ändå att våra årstider är en styrka. Vi har förmånen att få njuta av olika tider, längta till andra tider och tillåta oss att göra olika saker olika årstider.

Vår lilla gäststuga fryser i kylan men står där ändå och välkomnar oss och våra besökare upp till gården. Jodå, jag lovar.. altanstaketet ska VERKLIGEN bli ommålat så fort vädret tillåter utomhusmålning.

Min stackars bil har inte fått röra på sig sedan innan min operation, så jag hoppas innerligen att den startar nu när jag ska ge mig på att köra igen :-). Den ser allt lite kylig ut *brrr*

Garage och uthus knarrar rejält när man öppnar dörrarna. Något som är så härligt är vintersolen som tar sig upp över trädtopparna i skogen och lyser in på trädgården. För att locka så många små fåglar som möjligt så har vi satt upp flera frömatare och talgbollar i träden framför huset. Finns det något härligare än fåglar som kvittar på våren och sommaren?! Vi vill verkligen ha dem där :-)

Till min pappas förtret har jag inte ännu lyckats få in utemöblerna i förrådet och nu struntar jag i det, nu är de ändå översnöade. Jag får ta det onda med att få måla om eller rengöra ordentligt till våren istället. Äppelträdet står där skruvat och väntar på att få slå ut, pallkragarna är genomfrusna men titta på ljuset som silas in från åkrarna!! Hur underbart.

Vårt lilla hus.. nu har jag inte bott hemma på snart två veckor men vi åker regelbundet dit och tittar till huset så inget har gått sönder pga kylan och så fyller vi på fågelmat överallt. Om någon vecka till får jag börja bära saker försiktigt så då kan jag börja bo hemma igen och klara av att elda inne för att hålla värmen. Promenader mår jag bara bra av så jag kan hämta ett par vedträn åt gången och gå fram och tillbaka :-).

Ni är många som önskat att få se mer av vårt hus, trädgård och läsa om hur det är att bo på landet i ett gammalt hus så jag kommer från och med nu skriva mycket mer om det livet, och fota mer både ute och inne. Om några dagar har jag ett spännande möte med en lokal leverantör av bygg- och trädgårdsmaterial så om allt går i lås kommer det bli ett jättekul samarbete, och jag vet att ni kommer gilla det massor också.. så håll tummarna hårt :-)

Det har även kommit en del frågor om att få se mer av Micke i bloggen, och inget skulle göra mig gladare heller och jag ska verkligen försöka, men han är ingen älskare av att synas på bild, sen jobbar han ju i Norge och är borta mer än vad han är hemma så :-). Just nu sitter han helt fast i Oslo eftersom gränsen är stängd och i dagsläget har vi ingen aning om när de kommer att släppa på gränsövergången för veckopendlare…