I år var det dags för en ny grill

Detta inlägg är ett sponsrat reklaminlägg av Granngården

granngården gasolgrill

I höstas dog vår gasolgrill totalt, men har tyvärr stått och samlat damm på altanen hela vintern. Nu när våren hälsade på så var det dags att se oss om efter en ny gasolgrill och här i lilla Enköping har vi inte alltför många återförsäljare av grillar, men vi har åkt runt till de som säljer, och vi fastnade för en modell som säljs på Granngården.

granngården gasolgrill

Hur ska man välja mellan kolgrill och gasolgrill?

Jag personligen gillar enkelheten med gasolgrillen. Det går snabbt att sätta igång grillen och vi känner ingen skillnad på kol eller gasol i smaken på det vi grillar. Det sägs ofta att gasolgrillen är mer miljöfarlig än kolgrillen, och det är sant, men tändvätskan till grillen bidrar lika mycket som gasol till det miljöfarliga. Grillkolen är snällare för miljön än gasol, men inte tändvätska och kol tillsammans. Ska man köpa en kolgrill för att tänka på miljön så bör man inte använda tändvätska för att tända grillen. Det jag gillar med kolgrillar är eldlågorna, det är något alldeles speciellt att stå runt en grill där lågorna flammar, så att välja är inte det enklaste.

Något som också bör tas med i beräkningen är att kolla upp tester och recensioner, för visst kostar en grill ganska mycket pengar, men köper du en grill som kostar några tusenlappar så håller den längre och tar du hand om den så håller den i många år. Då bidrar du lite mindre till slit och släng-samhället än om du köper en billig grill som är lika stor som en lite dyrare grill, men som kanske bara håller en eller max två säsonger och sen måste den slängas. Vår gamla grill har vi haft i över 12 år så den har gjort sitt nu. Det fanns inte ens reservdelar hos leverantören längre så vi kunde inte laga det som gått sönder.

granngården gasolgrill

Efter att ha tittat, klämt, känt och vägt in alla parametrar så beslutade vi oss för en ny gasolgrill och vi fastnade för en Landmann Triton för den passar oss bra i storlek och prisklass. Den är inte för vräkig och inte heller för klen. Dessutom finns den i andra färger än svart och det gillas av mig :-) Det jag gillar mest av allt är nog något som inte så många andra tänker på, och det är att båda sidohyllorna går att fälla ner. Grillen blir då mycket enklare att förvara då den inte blir så bred och så minskar risken att ha sönder hyllorna som sticker ut.

Nu vill jag bara samla på mig massor med härliga recept också, jag som i princip har slutat äta kött helt. Grilla halloumi gör jag mer än gärna, även fisk, så om du har bra tips på recept så kommentera gärna :-). Dags för BBQ 2017!!

Detta inlägg är sponsrat i samarbete med Granngården