Äntligen ordning och reda

Inlägget är ett reklamsamarbete med Bygghemma.se

För min själ så var kvällen en riktig healer. I en halv evighet så har min garderob sett ut som ett riktigt kaos och jag ska erkänna att hälften av mina kläder har legat i stora IKEA-påsar som jag släpat ut och in i garderoben varje gång jag ska ta på mig något.

De kläder som har hängt kvar i garderoben är de jag inte använt på väldigt länge. Jag har ju gått ner väldigt mycket i vikt och en del av kläderna är “på väg”-kläder som var i rätt storlek när jag vägde ca 10 kg mer än jag gör idag. Dessa kläder funkar ju även idag även om de sitter lite lösare, så jag har inte haft hjärta att göra mig av med dem, men nu var det dags att göra som dom säger.. “kill your darlings”.

Jag har dessutom ingen säsongs-garderob så att jag plockar undan säsongsbetonade kläder utan allt jag äger hänger i den här garderoben. Jag har verkligen inte lite kläder, det erkänner jag, men allt får plats på samma ställe.

Om du ska bygga platsbyggda garderober med hyllsystem så tänk till en extra gång på vad du vill få plats med. Är du en person med många klänningar och blusar så behöver du ha fler stänger än lådor kanske. Har du däremot mycket toppar så är det bra med lådor och korgar. Något som jag känner att jag saknar i våra garderober är lådor istället för bara korgar. Behå-hyskor och bältesspännen fastnar gärna i trådkorgarna så en vanlig låda hade varit bättre.

Jag kan ju verkligen se att jag inte är någon enfärgad människa :-).

Efter att ha rivit ut allt och börjat om, vridit på varje plagg och analyserat så har jag nu packat ihop tre stora IKEA-påsar med kläder som ska skänkas vidare och resten fick plats i mer ordnade former. Att ha en garderob med rejält utrymme mellan trådbackarna och klädstången är ett krav eftersom jag har en hel del maxiklänningar som måste få utrymme. Om man då ställer två trådbackar direkt på golvet så finns det utrymme på sidan för maxiklänningarna.

Och att ha ordning i garderoben är verkligen balsam för själen. Nu känner mig rejält nöjd och glad att ha rensat och fått plats för allt i garderoben :-)