Amsterdam botanical garden

Lite praktiska tips

Adress: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD Amsterdam
Tar du buss från Amsterdam busstation så ta buss nr. 9 eller 14 och hoppa av vid Mr. Visserplein stop.

Inträde: För vuxna 9 € och för barn, studenter och pensionärer 5€

Mamma fick återigen hamla i blomsterhimlen <3

Min allra största fobi har jag för fjärilar. Nattfjärilar är allra värst, dom får mitt hjärta att hoppa upp i halsgropen, men även vanliga fjärilar får mig att få riktig ångest, så jag fick ta extremt många djupa andetag innan jag gömde mig bakom kameralinsen och kastade mig in i fjärilshuset några minuter för att få lite bilder.

Sista dagen, innan vi var tvungna att bege oss tillbaka till flygplatsen, så satt jag vid frukosten och tittade på kartan för att se vart vi skulle gå och av en ren slump såg jag att bara ett par kilometer ifrån vårt hotell låg Amsterdam botanical garden så vi hängde på oss väskorna och promenerade bort i solskenet. Vägen dit var jättemysig, längs kanalen låg husen och båtarna och glittrade i solen och vi såg hela inloppet i kanalsystemet och det var verkligen en höjdpunkt.

Parken är inte stor och kanske inte den mest spektakulära men absolut värt ett besök om man gillar botaniska trädgårdar. Caféet höll hög klass och det fanns en mysig butik som sålde böcker, små inredningsprylar och souvenirer. Har du en timme till övers så gå dit, jag rekommenderar det varmt!