Alla vill ju vara lite som Mandelmanns… eller hur?
Inlägget innehåller reklamlänkar till Mio och XL-bygg

Ja, som rubriken säger.. den kommentaren fick jag på ett spännande möte för ett tag sedan. Och jag raljerar inte, tvärtom så håller jag med och är stolt över det. Det måste väl vara en väldigt positiv trend att så många människor längtar ut på landet och både vill och provar på att odla själva. En kollega sa idag att det är lugnande och meditativt att stoppa ner fingrarna i jorden och det stämmer verkligen. Tänk att det skulle ta mig så många år att komma på det…

Men nu så ger vi också oss in i leken. Redan förra sommaren odlade vi potatis och morötter. Vi provade på även andra grönsaker men det lyckades vi inte med, så nya försök i år. Till hjälp köpte jag Sara Bäckmos jättefina Odlingskalender som du kan hitta på bokrean i närmaste bokhandel. Där får man massor med bra tips för varje månad på året och vilka grönsaker som är lätta, svåra och så kan man fylla i själv. Den har anteckningar varje månad för fem år framåt så den är verkligen hållbar :)

Jag har även tänkt odla sommarblommor, så jag hade tur att lyckas knipa några jättedahlia-knölar innan de tog slut (i alla fall när jag tittade) och sen ska jag ägna helgen åt att förodla lite olika sommarblommor. Till min hjälp tar jag Hannah Wendelbos blogg och Instagram. Där finns verkligen ALLA bra tips!!

Och vet ni.. ni har ju funderat lite över det där samarbetet jag nämnde tidigare. Jovisst förstår ni.. ett sånt här växthus kommer flytta hem till oss med hjälp av XL-bygg Sten & Son i Enköping. Om allt går som det ska så levereras det om ca tre veckor och sen jädrar är det dags att gnugga geniknölarna och försöka bygga ihop ett växthus. Pust, vilken utmaning för nybörjare som oss :-)).

Rackarns vad jag ser fram emot det här!! Tänk att få inreda växthuset med en liten sittgrupp och sitta där bland tomatplantorna och fika i sommar.. wiiiiieeeee!!!