Aktiviteter och upplevelser i Åre

Om du åker till Åre och bor på Holiday Club så kan du tillsammans med hotellet och/eller aktivitetsteamet på Camp Åre göra flertalet äventyrliga aktiviteter. Här nedan kommer ett axplock av det jag upplevde på min winter workation.

Camp Åre tog oss med på en härlig skotersafari på sjön och upp över fjället i ett fantastiskt väder. Jag hade förmånen att åka bakom Julia som körde toppenbra! Att åka på skotersafari med guide är tryggt och du blir utrustad med varma skoterkläder, skor och hjälm. Allt för en trevlig tur i kyla och snö.

Åka zipline över dalgången var äventyrligt och väldigt roligt. Det är verkligen något jag rekommenderar för alla, både barn och vuxna!

Bloggväninnan Elna susar rakt in i bilden :-). Dessa backar fanns i Ullådalen, en kort biltur ifrån hotellet och jag rekommenderar dem varmt. Dessa backar passar både barn, nybörjare och mer avancerade åkare. Långa, breda backar med solen flödande hela tiden.


Att slänga sig utför på slalomskidor som du kan hyra direkt på hotellets skidshop är nog bland det härligaste som finns. Med dessa vyer framför sig så går det inte att göra annat än att njuta.

Att spänna på snöskor på fötterna och traska iväg över sjön och upp i skogen var en spännande upplevelse. Jag var inte riktigt förberedd på att det skulle vara så smidigt att gå med snöskor och att de fungerade så bra att gå både uppför och nedför med. Att stanna i en skogsglänta och tända en brasa att värma sig på var ett både vackert och mysigt inslag i promenaden.

Du kommer inte att få en tråkig stund om du väljer att åka till Åre!!

RELATED POSTS

16 Comments

 1. Svara

  Rania {Rowan Tree}

  18 januari, 2017

  Men åh vilket inlägg och vilka otroligt fina bilder! Så kul med dina filmer också. Zipline verkar häftigt men jag vet inte om jag hade vågat det haha.

  Det var så otroligt roligt att äntligen få träffa dig <3

  • Svara

   Ulrica

   18 januari, 2017

   Åh TACK, fina du. Det värmer så oändligt att få höra det ifrån en av mina absolut största fotoinspiratörer!! Jag håller med dig fullt, det var jättemysigt att få träffas <3. Jag hoppas det inte dröjer så länge innan nästa gång!!

 2. Svara

  Lisa / livet från den ljusa sidan

  18 januari, 2017

  Ett sånt upplevelse- och äventyrsmecka!

  Vackra bilder!

  • Svara

   Ulrica

   18 januari, 2017

   Ja, är det något som verkligen finns i Åre så var det härliga äventyr :). Tack för din komplimang om mina bilder, det värmer gott!!

 3. Svara

  Ljuva Magnolia

  19 januari, 2017

  Magiskt fina bilder Ulrica!! På riktigt, du är en helt fantastisk fotograf, verkligen en fröjd för ögat. Jag drömmer om att bli så duktig som du, tyvärr har jag inte tålamodet att lära mig riktigt, har så mycket fokus på allt runt om kring, mina inredningsprojekt osv. Jag är ganska flummig och ostrukturerad så därför känns ibland min blogg lite spretig dessutom. Impad av dig, och hur du snyggt du fixat din blogg, inspirerande.
  Skulle vilja ha mer tid till att själv sitta och rensa och snygga till min men känner att den tiden inte finns.. just nu iaf. Småbarn, man, hund och övrigt jobb måste komma först så det får bli så där ratatatataaaa när jag fotar och postar, för jag är jäkligt snabb när jag väl har min lilla bloggstund hehe. Älskar att skriva av mig, i kombination med att förhoppningsvis vara en gnutta inspirerande och intressant haha.

  Kram kram fining och tack för att du delar med dig av allt, som denna härliga Åre-resa tex :)
  Catta

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Men hur gullig är inte du då <3. Du tar ju helt fantastiska bilder ju!!! Och inspirerande är du verkligen. Jag tycker verkligen inte att din blogg är spretig, tvärtom är den väldigt snyggt uppbyggd, enhetliga bilder och bra texter.. jag tycker att du ska vara superstolt över din blogg och dina bilder för i mina ögon är det toppen!! KRAAAAM

 4. Svara

  Emmi - explorista.se

  19 januari, 2017

  Härliga bilder och härlig film, nu vill jag åka mer skidor! Stort tack för all inspiration & det var riktigt skoj att ses, har ju läst din blogg ganska länge. :)

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Vad roligt att du hängt här ganska länge, det värmer mig gott :-). Jag har minsann gillat din blogg ett bra tag också, men har nog varit lite för dålig på att säga det..

 5. Svara

  Sara

  19 januari, 2017

  alla är välkomna till åre!!! :D

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Ja, jag kommer absolut tillbaka!! Jag ska försöka jaga med familjen upp en sväng i sommar eller höst så då hör jag av mig så jag får säga hej igen ;-)

 6. Svara

  Dryden - Traveler's Edition

  20 januari, 2017

  Härlig bild av helgen i Åre! :)

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tack snälla du, det betyder mycket att få från en av mina favoritfotografer i bloggvärlden :)

 7. Svara

  Anna Munkhammar

  21 januari, 2017

  Som vanligt toppenbilder Ulrika. Men alltså hur orädd var du inte när du åkte zipline!?

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tack snälla du <3. Njae, jag är inte direkt rädd för såna här saker :-)). Jag är nog ibland lite för orädd för mitt eget bästa *S*.

 8. Svara

  Marie Melin

  22 januari, 2017

  Fantastiska bilder- du lyckas verkligen fånga ögat!

  • Svara

   Ulrica

   24 januari, 2017

   Tack snälla du, vad glad jag blir :-). Hur går det med ditt fotande då?

LEAVE A COMMENT