99% av svamparna i skogen plockas inte

Om bara alla myggor kunde hålla sig någon annanstans än på mina händer så kanske jag hade kunnat få ta lite fler bilder i skogen.. men nåja.. det var ju det där med de 99% av alla läckerheter som inte plockas i skogen. Det känns lite jobbigt att det bara ska förgås. Eller vad tycker ni?

Häromdagen var jag, Denise, William och min pappa ute i skogen för att plocka svamp och äta picknick. Det var jättehärligt och mysigt och även om myggorna tog kål på oss så var vi ute en bra stund och promenerade runt i skogarna och plockade kantareller.

Det finns mängder och åter mängder av bär och svamp som vi inte plockade av och jag börjar bli så där så att det liksom gör lite ont i magen när jag tänker på att det är gratis mat som bara står där och vill bli uppätna och använda i våra kök.. fasiken, tiden rinner ifrån mig.

Jag ser ju framför mig grytor med svamp i, svampsoppa, blåbärssylt, blåbärssaft, gelé, lingonsylt, äppelmos, äppelmust, äppelbitar, torkade äppelringar… listan kan göras lång på vad man kan göra med det som finns rakt framför näsan på oss..

Ge. Mig. TID. att gå i skogen, TACK!!

Efter att ha plockat svamp i ett par timmar så stannade vi vid bilen och åt picknick. Jag gjorde ett tappert försök att dricka min varma choklad sittandes på en sten.. men myggorna vann och vi alla satt till slut inne i bilen :-)

För att göra något med all svamp så blev det en familje-kräftskiva på kvällen där det fanns både kräftor, västerbottenpajer, bubbel, svamp och massa annat gott. Vi satt i vårt uterum tills natten kom smygande och det var så himla mysigt.

Jag hoppas innerligen hitta tid för att ge mig ut igen för att plocka av det som naturen erbjuder. I helgen kanske :-)