Kan jag väcka något som försvann?

1x_image
Foto: Lånat från min 1x.com-sida: http://1x.com/member/ulricah

Nu är inte denna blogg någon fotoblogg utan mer en dagbok där jag lägger in sånt som jag vill minnas.. men jag kan få skriva om ett av mina stora intressen som började samla damm, vilket gör mig sorgsen..
Jag förlorade min passion att fotografera, ungefär i samma veva som när jag fick chansen att bli porträtt och bröllopsfotograf.

Det var några trevliga år, men min passion för fotografering försvann när allt blev kommersiellt, jag skulle försöka överleva på att fotografera.

Idag gör det mig sorgsen för jag vet inte om jag någonsin kommer att hitta tillbaka, hur mycket jag än vill. Jag vill tillbaka till att ligga platt på magen i skogen och fotografera blommor, jag vill tillbaka till tidiga promenader med kameran runt halsen och fota dimslöjorna, och så skulle jag gärna vilja tillbaka till naturfoto för huvudtaget. Skogen och naturen är så härlig att umgås med. Jag vill även tillbaka till “blogg-fotandet”, alltså vardagsbilder.

När jag tänker så, då får jag ett sting av att varför ska jag fota så, är jag inte för gammal för att blogga, är det inte lite larvigt att blogga om mitt vardagsliv, vem är intresserad av att läsa osv osv.. men om bloggandet kan få mig att väcka mitt fotointresse igen, då är det värt det. Fota kan man väl göra även om man är över 40?!

Igår läste jag Fotosidans sköna tidning och läste där om en av mina gamla fotovänner Åsa Vading, som rönt stora framgångar inom foto. Det gjorde mig så glad, hon är värd all framgång. Men det brände även till bakom ögonlocken när jag insåg att jag tappat bort kontakten med henne och även andra nära och kära fotovänner.

Undrar om jag kan ändra på det..