2017 svävade bort och blev 2018

December 2017 går nog till historien som den mest horribla juletiden någonsin. Jag sjuknade in i årets influensa på luciakvällen och än idag, 1 januari 2018, så är jag helt sänkt. Jag har haft alla influensasymptom du kan komma på, med en feber som pendlar mellan 35,8 och 39,4 i snart tre veckor. Enligt farbror doktorn så kan det ta ett par veckor till innan jag börjar känna mig som vanligt igen. Min sambo är lika sänkt, men har tack och lov inte varit riktigt lika slut som jag är.

Alla planer jag hade tänkt genomföra i december hann jag inte ens berätta för Micke innan jag blev sjuk. Jag hade planerat en hel del olika blogginlägg, fotosessioner, jag skulle baka gott julgodis, jag ville att vi skulle hälsa på hos goda vänner, vi skulle gå på bio, grilla i skogen osv osv.. men med undantag på några korta tillfällen så har vi spenderat i princip alla dygnets timmar i sängen eller soffan. Jag känner mig så snuvad på många dagars trevligheter!! Men som Micke sa, vi har ju i alla fall varit tillsammans hela tiden :-)

Tidigare idag åkte Micke mot Oslo och jobbet och jag lider verkligen med honom som ska köra så långt och hitta energi att jobba i morgon. Jag har ju bara några minuters bilväg till jobbet och jag tror att det blir ganska lugnt i morgon.

 

Men men.. 2018 ska bli ett positivt och harmoniskt år har jag bestämt så jag fokuserar på den mycket lugna och trevliga nyårskvällen som vi fick hemma hos Anders och Anni. Med oss var även Denise och Adam.

Vi fick en helt suverän trerättersmeny som börjades med en fräsch modern variant av räkcoctail och grillat bröd med olivolja ifrån Italien-resan. Till huvudrätt fick vi egenfångad gös i foliepaket med pressad potatis, fräsch sallad och en supergod kall sås. En huvudrätt helt i min smak :-). Till dessert fick vi pepparkakspannacotta med hallon. Gissa om vi kände oss tacksamma och bortskämda, att få komma till dukat bord trots att vi hostade och snorade hela kvällen, och med sån lyxig middag.

Vi lyssnade på trevlig musik, pratade om nyårsvisioner, att rensa både fysiskt och mentalt, horoskop, fisketurer, resmål och mycket mycket annat och vi var alla överens om att 2018 ska bli vårt år.

Strax innan det nya året var på intågande var vi alla ganska slagna hjältar och utanför fönstret vräkte det ner blötsnö så ingen av oss ville gå ut. Vi stod och tittade ut genom fönstret på vackra fyrverkerier i grannskapet och räknade ner till det nya året. Då Denise skulle börja jobba tidigt på nyårsdagen så tackade vi för oss strax efter tolvslaget, skjutsade hem Denise och Adam och sedan ramlade vi trötta och mycket nöjda ner under täcket.

Stort TACK till Anni och Anders för inbjudan till en trevlig kväll. Vi ser fram emot många fler härliga kvällar och dagar tillsammans!