15:e december

 

Godkväll 15:e december

Idag var min plan att fotografera närbilder på snöflingor, men det var för varmt ute.. eller rättare sagt, det var för lite minusgrader :-). När det inte är tillräckligt kallt ute så blir det som på ovanstående bild, snöflingorna “klibbar” ihop sig. Med erfarenhet så vet jag att det bör vara minst 10-15 grader kallt, då delar sig flingorna och blir såna där helt magiskt vackra “stjärnor”.

Snöflingor är något jag har varit oerhört fascinerad av hela mitt liv tror jag. När jag var yngre vet jag att jag sprang och lät dem falla försiktigt på mina vantar och sedan studerade jag dem noggrant tills de smälte bort. När jag sedan i vuxen ålder började fotografera så har jag många gånger frusit skiten av mig för att jag har suttit blixtstilla och försökt fånga dem i kameran. När jag pysslar egna julkort så är snöflingor i fokus och jag har mängder av stämplar, stansar, papper och andra pysselsaker som är formade som snöflingor. Jag har till och med specialbeställt snöflingor i plåt som sitter på vår husvägg.

Så något många av mina vänner förknippar mig med är snöflingor. Jag har flera gånger fått örhängen, i form av snöflingor, i present och av min sambo har jag fått ett silverhalsband med en enastående snöflinga i silver och kristall.

Denna bilden har några år på nacken men det är det närmaste jag hittills kommit till att fånga snöflingorna så detaljerat. Om jag inte minns helt fel så var det på nyårsdagen och det var minst 15 grader kallt och jag hade med mig en väninna på fototur. Dessa snöflingor ligger på ett järnstaket, men tyvärr så minns jag att kylan sänkte min energi så jag orkade inte ta mer än en handfull bilder innan jag var tvungen att värma mig. Dock är det en av mina favoritbilder än idag.

Idag har vi haft ett fantastiskt väder och jag hann precis fånga solen som sänkte sig över granarna i skogen innan den gick ner och klockan var för mycket. Kan ni alla som kikar in här hjälpa mig att hålla tummarna att kylan håller i sig och gärna blir ännu kyligare och krispigare till helgen för då kanske jag hinner ut i dagsljus och får lite tid på mig.