1 december: Bloggmas dag 1

1 december. Nu går vi officiellt in i julmånaden och jag har utmanat mig själv. Ett blogginlägg och ett Instagram-inlägg varje dag i december, det är målet. Och det börjar i dag. Fredag 1 december. Den här fredagen och lördagen är fullspäckade så jag har redan i mitten av veckan tjuvstartat genom att plocka fram lite adventsfeeling.

Den här fredagen börjar med jobb för mig, hemifrån dels pga digitala möten men också för att ryggen fick sig en liten knäck i går och jag vilar mig lite extra i form för kvällens traditionsenliga julbord på Grand hotel med jobbet, och i morgon lördag är det heldag med sångövning inför Återsken-julkonserterna.

För första gången sedan vi flyttade in i vårt hus så har jag lyckats pyssla ihop en riktigt gammaldags adventsljusstake, med hjälp av en antik kopparkastrull som jag fick av mamma, granris och mossa från trädgården och några små juldekorationer som jag köpte på blomsteraffären och limmade fast små ståltrådar så jag kunde sticka ner dem i mossan.

Om vi ska ha den som en traditionell adventsljusstake och tända ett ljus i taget vet jag inte. Det kan mycket väl bli att vi tänder den som jag gjort här på bilderna och har den tänd lite mer sällan i stället. Hur som helst så är jag supernöjd och så himla glad att jag tog mig tiden att göra det. Det har varit lite dåligt med den varan på sistone.

Men hörrni, nu är det dags att hälla upp en kopp te och dra i gång med jobbet så jag får gott om tid på mig att piffa upp mig inför kvällen sen. Ha en underbar fredag, kära läsare.